Ono što je inovativno danas, gotovo da sigurno sutra već nije, te u tom smislu inovativnost postaje zahtev modernog doba. U svakoj oblasti života dolazi do novih tehnološko-tehničkih i naučnih ideja. U tom smislu, Srednja škola Artimedia od samog starta svog postojanja izgrađuje svoj sopstveni obrazovni stav i stil i svoju misiju razvoja je usmerila upravo ka ostvarenju tih ciljeva.

Srednja škola ARTIMEDIA ima za cilj da učenicima obezbedi mogućnost da steknu potrebna  znanja i veštine kao i realnu sliku o svojim umetničko stručnim afinitetima i sposobnostima, čime će im se omogućiti lakši i realan izbor fakulteta i upis na isti. U cilju kreiranja realne slike afiniteta, Artimedia obezbeđuje svojim učenicima mogućnost realizacije potpuno novih, jedinstvenih fakultativnih sadržaja zahvaljujući izuzetnim tehničkim uslovima škole (tonski studio, foto/video studio, video montaža, kamere, muzički instrumenti…).

Srednja škola Artimedia kao autor četiri potpuno nova obrazovna profila je jedina škola  u kojoj učenici stiču potrebne kompetencije i stručnu kvalifikaciju za obavljanje poslova u kreativnoj industriji (medijima, digitalnim medijima, pozorištu, filmu…)