• Autorski obrazovni programi
 • Interdisciplinarni obrazovni koncept
 • Školovanje mladih za poslove u kreativnoj industriji i digitalnim medijima
 • Koledž sistem nastave
 • Kroz praktičnu nastavu i projekte do funkcionalnog znanja
 • Učenje u malim grupama
 • Mentorski pristup u radu
 • Individualizovan pristup svakom učeniku
 • Podrška profesionalno angažovanim učenicima i sportistima
 • Stručni predavači afirmisani profesionalci u svojoj branši
 • Podrška i savetovanje u odabiru i apliciranju na strane i domaće fakultete
 • Praćenje daljeg usavršavanja i napredovanje karijere bivših učenika
Najbolja srednja škola za kreativce

Srednju školu Artimedia upisuju učenici koje zanima moderno obrazovanje, oblast Kultura, umetnost i javno informisanje, oni koji od škole očekuju novo, izazovno, podršku, motivaciju, kvalitetno okruženje vršnjaka, kvalitetan rad na nastavnim sadržajima koji nisu teret već zadovoljstvo, pomeranje granica, moderne nastavnike, moderna nastavna učila, kreativne projekte…

Kvalitet nastave garantuje koledž sistem nastave (celodnevna nastava), rad sa mentorima, predviđeni termini za učenje, rad u moderno opremljenoj i namenski građenoj zgradi, specijalizovanim učionicama, korišćenje interaktivnih nastavnih učila, nastavni interdisciplinarni kadar koji čine ljudi sa razvijenim najrazličitijim afinitetima i talentima. 

Osnovni zadatak srednje škole ARTIMEDIA je stvaranje mogućnosti da se učenici upoznaju sa različitim oblastima i zanimanjima iz sfere kultura, umetnost i javno informisanje, da steknu funkcionalna znanja, realnu sliku o svojim umetničkim afinitetima kao i sposobnostima, čime će im se omogućiti lakši izbor željenog fakulteta kao i upis na isti.

Programska struktura

Učenici srednje škole Artimedia, tokom četvorogodišnjeg školovanja, imaju paralelno OPŠTEOBRAZOVNE PREDMETE propisane od strane Ministarstva prosvete RS i STRUČNE PREDMETE u okviru Plana i programa definisanog od strane srednje škole ARTIMEDIA. Time se stiču uslovi za nastavak školovanja na umetničkim i neumetničkim društvenim fakultetima.

Opšteobrazovni predmeti kao i njihov fond časova su isti za sva tri obrazovna profila.

U stručnom delu, tokom prva dva razreda, bez obzira na smer, učenici pohađaju nastavu sa istim zajedničkim stručnim nastavnim predmetima, a od trećeg razreda učenici se profilišu u okviru uskostručnih nastavnih predmeta.

U prilog upotrebnoj vrednosti stečenog znanja govore i brojne mlade poznate ličnosti iz različih sfera medija i umetnosti, koje pohađaju baš ovu školu. 

Kao jedan od svojih osnovnih ciljeva ističemo pravovremeno i konkretno zadovoljavanje potreba svojih učenika. Kao jedan od njihovih suštinskih interesa, prepoznata je potreba za profesionalnim informisanjem i usmeravanjem. Iz tog razloga u prva dva razreda, za sva četiri smera, Programom su definisani zajednički predmeti koji pružaju mogućnost učenicima da istraže svoje potencijale i afinitete, a onda uz instruktivno pedagoški rad nastavnika i stručne službe, svoje želje usaglase sa realnošću i tako u trećem razredu donesu konačnu odluku o smeru u kome mogu da daju svoj maksimum.

Preuzmite tabelarni prikaz

Saradnik u digitalnim medijima

Saradnik u dramskoj umetnosti

Saradnik u muzičkoj umetnosti

Novinar saradnik

U cilju kreiranja realne slike afiniteta učenika, ARTIMEDIA obezbeđuje svojim učenicima mogućnost realizacije potpuno novih fakultativnih sadržaja zahvaljujući izuzetnim tehničkim uslovima škole.

Zahvaljujući originalnosti nastavnih programa i činjenici da slična škola ne postoji nigde u Evropi, Artimediju upisuju učenici iz svih krajeva Srbije, regiona i iz različitih zemalja Evrpske Unije.

Kako izgleda jedan dan u Artimediji?

Srednja škola Artimedia je koledž sistem obrazovanja. Artimedijin radni dan od 8 radnih sati ispunjen je različitim sadržajima i aktivnostima. Učenici dolaze u školu u 8:15 sa ključem od školskog ormarića i sa tim istim ključem odlaze kući u 16:30. Redovna nastava se realizuje u intervalu od 8:30 do 14:30 nakon čega sledi vreme za odmor učenika, časovi učenja i sekcije.

Nakon redovne nastave sledi realizacija najrazličitijih projekata, sekcije kao i učenje uz nadzor dežurnih nastavnika.

Specijalizovanim nastavnim sredstvima kao i specijalizovanim prostorima, Artimedia pruža svojim učenicima odličnu osnovu za realizaciju različitih profesionalnih projekata u samoj školi. U okviru svih dnevnih aktivnosti, veliku ulogu igraju nastavnici-mentori.

S’obzirom da je nastavni proces programiran za rad u malim grupama, ciljevi i zadaci nastavnih sadržaja su usklađeni nastavnim planom i programom, ali i potrebama učenika koji se školuju u sferi Kultura, umetnost i javno informisanje. Učenici imaju sve neophodne preduslove da kompletne nastavne i vannastavne obaveze realizuju u okviru 8 sati provedenih u srednjoj školi Artimedia.

Praksa

Sticanje veština i stručnih kompetencija kroz praksu

Kroz praksu i projekte stiče se iskustvo i ovladava veštinama glume, režiranja, snimanja, montaže, pisanja scenarija ili snimanja i obrade zvuka i pevanja ili pak istraživačkog novinarstva i digitalne komunikacije.

Artimedia je srednja škola koja posebnu pažnju posvećuje praktičnom radu kada su u pitanju umetničko stručni smerovi. Nastavnim planom i programom škole predviđen je fond za realizaciju praktične nastave za učenike III i IV razreda. Zahvaljujući specijalizovanim prostorijama i bogatom fondu stručnih nastavnih učila škole, neophodnih za realizaciju različitih projekata, profesori i učenici su u mogućnosti da kontinuirano realizuju sadržaje iz okvira praktičnog dela nastave. Organizacija škole po sistemu celodnevne nastave od osam radnih sati dnevno, pruža vremenski okvir za nesmetan i kontinuiran rad. Umetničko okruženje, talentovani učenici i profesori koji dodatno motivišu i usmeravaju učenike, vode do brojnih inicijativa za pokretanje projekata koji dodatno obogaćuju planirane godišnje aktivnosti i uključuju  učenike mlađih razreda.

Tokom školske godine, učenici priprede minimum četiri kulturno umetničkih događaja, pozorišnih komada, poetsko književnih večeri, koncerata, izložbi fotografija i projekcija snimljenih autorski filmova.

U školskom tonskom studiju se sinhronizuju animirane i igrane serije koje se emituju na raznim TV stanicama, stvaraju se kompozicije, snimaju muzički aranžmani, realizuju pesme. Terenskim snimačima zvuka se snimaju ambijentalni zvuk i dijalozi u okviru filmskih projekata, a potom se u specijalizovanom prostoru snimljeni materijali edituju i pristupa se izradi mixa i mastera. Kamerama, od analognih do digitalnih, realizuju se segmenti praktičnog rada vezanih za novinarski ili dramski smer.

Ono na čemu se insistira jeste da svaki učenik prođe proces od ideje do realizacije projekta. Nivo produkcije je u drugom planu.

Pored praktičnog rada koji se realizuje u školi ili sa školskom opremom u eksterijeru, škola ima partnerstva za realizaciju praktične nastave sa različitim institucijama, filmskim i tonskim studijima, produkcijama, pozorištima, radio i tv stanicama, novinskim kućama i istaknutim pojedincima.

Ovaj vid praktičnog rada je ekskluzivan i omogućava učenicima škole da se upoznaju na terenu sa najnovijom, sofisticiranom opremom, da unaprede svoja teorijska i praktična znanja i uključe se u neposredan rad koji odražava realnu sliku i specifičnosti profesionalnog radnog okruženja.

Bez domaćeg kod kuće!

U okviru koledž sistema Artimedije, svi “domaći zadaci” rade se u školi.

Organizacijom radnog dana, predviđen je period za učenje. Tokom tog vremena, učenici uz superviziju dežurnih nastavnika i stručne službe realizuju rekapitulaciju sadržaja tog dana sa idejom da se obnovi i dopuni znanje ili dodatno objasne nastavne jedinice.

Pažnjom na časovima, radom u malim grupama i organizovanim učenjem, stiču se radne navike, a učenicima omogućava da sve svoje školske obaveze realizuju upravo u školi.

Preko Artimedije do željenog fakulteta

Po završetku srednje škole Artimedia, osim na umetničke akademije i strukovne studije, dobija se prohodnost na velikom broju različitih fakulteta koji za bazu imaju društvene i humanističke nauke, kako u zemlji tako i u inostranstvu.

Artimedia pruža i podršku svojim učenicima koji žele da studiraju u inostranstvu u formiranju portfolija i apliciranju na željene univerzitete.

Srednja škola Artimedia postoji od 2010. godine i od tada njeni maturanti upisuju željne fakultete, kako umetničke tako i neumetničke. Učenici koji su želeli da se po završetku školovanja u srednjoj školi Artimedia zaposle u sferi Kultura, umetnost i javno informisanje, na osnovu stečenog znanja su to i učinili. Određeni procenat njih paralelno studira i radi. Veliki broj učenika je dobio stipendiju na prestižnim fakultetima u svetu (Vgik – Moskva, Noridž – London, Kingston – London, London Southbank University – Drama and performance, Metfilm school – London, SAE – Dubai…). Kroz projekat kulturno-obrazovne saradnje Srbije i Rusije obezbeđen je veliki broj stipendija na ruskim univerzitetima za buduće studente iz Srbije. 

Subvencije i podsticajni popusti

Na osnovu verifikacije Ministarstva prosvete RS i odluke o ogledu i unikatnosti programa, Artimedia je obezbedila ograničen fond za stipendiranje budućih učenika. Visina subvencije zavisi od rezultata testiranja, prethodnih postignuca kandidata, nagrada…

U želji da svoje programe učini dostupnim većini, Srednja škola Artimedia omogućava podsticajne popuste i plaćanje na rate za sve svoje učenike.

Načinite prvi korak!

Pozivamo Vas da nas pozovete na +381 (0)11 30 66 369, zakažite sastanak, dođite i dopustite da se zajedno uverimo da li smo kompatibilni sa Vašim detetom i njegovim afinitetima.

Online prijava