Projektima se najviše radujemo! Za projekte živimo!

U okviru nastavnog plana i programa, učenici kreiraju i realizuju različite projekte, filmove, pozorišne predstave i u stalnom su kontaktu sa praksom.

Projektna nastava kao nezaobilazni segment kreativnog učenja u našoj školi omogućava svakom učeniku da sve ideje realizuje u praksi i na svom primeru uz mentorstvo prosfesora prati svoji napredak tokom školovanja.

U Artimediji se učenici ohrabruju za samoinicijativnost pri razvoju svojih ideja kroz samostalna istraživanja i projekte.

Ono na čemu se insistira jeste da svaki učenik prođe proces od ideje do realizacije projekta. Nivo produkcije je u drugom planu.

Tokom školske godine, učenici prirede minimum četiri kulturno umetničkih događaja, pozorišnih komada, poetsko književnih večeri, koncerata, izložbi fotografija i projekcija snimljenih autorski filmova, koncerata, godišnjeg školskog lista „Artimes“.

U školskom tonskom studiju se sinhronizuju animirane i igrane serije, stvaraju se kompozicije, realizuju pesme. Kamerama, od analognih do digitalnih, realizuju se filmovi i emisije.

Srednja škola ARTIMEDIA ima za cilj da učenicima obezbedi mogućnost da steknu potrebna  znanja i veštine kao i realnu sliku o svojim umetničko stručnim afinitetima i sposobnostima, čime će im se omogućiti lakši i realan izbor fakulteta i upis u isti.

Na kraju svog školovanja Artimedijevci poseduju sve potrebne resurse – od ideje do izrade koncepta, strategije i planiranja do same realizacije projekta.