Dobro došli u prvu, jedinstvenu i najbolju školu za kreativce u Evropi!
Dobro došli u školu mogućnosti!

Gotovo nestvarna je činjenica da Srednja škola Artmedia ima unikatne obrazovne profile koje smo osmislili niko drugi do njeni Osnivači i ja.

Želeli smo da kreiramo posebno, drugačije, divno mesto za drugačije učenike i bili su nam neophodni posebni, novi obrazovni programi. Maštali smo, zatim govorili na glas, a glas se pretvorio u delo, delo koje postoji i radi veoma uspešno, preko 10 godina.

Moj ceo životni, obrazovni, radni i umetnički opus, na neki način protkan je u gotovo u svakom segmentu obrazovnog koncepta naše škole.

Još od perioda ranog detinjstva sam želeo da se oprobam u različitim umetničkim granama kao i u društvenim i humanističkim naukama. Glumac, instrumentalista, kompozitor, pesnik, scenarista, fotograf. Teško je bilo fokusirati se na jednu oblast. Takvi su bili i obrazovni okviri. Kruti. Bilo je teško. Očekivalo se od mladog, još nezrelog čoveka da donese zrelu i ispravnu odluku prilikom izbora željene škole i profesije. Slični su izazovi i danas.

Konačno, dolaskom u našu školu, učenici su lišeni takvih i sličnih problema.

Upisom u Srednju školu Artimedia, učenik ne bira smer i obrazovni profil odmah na početku. Nije pritisnut takvim ozbiljnim izborom i odlukama. Upisom u našu školu, učenik je upisan u jedinstveni, interdisciplinarni obrazovni koncept u kome svi učenici, bez obzira na inicijalne razloge upisa i trenutne afinitete i potencijale, imaju identične nastavne predmete.

Ima vremena za finalne odluke.

Tokom prve dve godine u Srednjoj školi Artimedia, putem originalnih, zajedničkih stručnih predmeta i široke palete specijalizovanih vannastavnih aktivnosti, istražujemo želje i realne afinitete naših učenika. Dve godine upoznavanja, druženja, realizacija najrazličitijih projekata, sticanja novih iskustava u jedinstvenom okruženju u kome je učenik podržan maksimalno, uz izuzetno stručan i poseban tim Škole, nepogrešivo dovode do pravih izbora.

Za početak, zajednički dolazimo do idelanog izbora obrazovnog profila koji će u potpunosti biti po meri svakog našeg učenika. Onda sledi lepota…

Tokom trećeg i četvrtog razreda, putem uskostručnih nastavnih predmeta, časova vežbi i prakse, razvijaju se talenti i potencijali i polako se naziru obrisi logičnih izbora fakulteta.

Na kraju obrazovnog puta u Srednjoj školi Artimedia imamo mlade ljude svesne svojih punih potencijala, sigurne u sebe i svoje stečene veštine i znanja, sa diplomama adekvatnih, za njih, idealnih obrazovnih profila.

Na kraju, sa našim ekskluzivnim diplomama, učenici mogu da upisuju sve fakultete koje za bazu imaju humanističke ili društvene nauke, kao i sve umetničke fakultete u zemlji ili inostranstvu.

Na kraju imamo ljude koji tačno znaju šta žele, šta hoće i sve im to upravo Srednja škola Artimedia pruža.

Zar nije to najvažnije?

Dobro došli u svoju novu porodicu!

Saša Mirosavljević, direktor škole