Po završetku srednje škole Artimedia osim na umetničke akademije, dobija se prohodnost na velikom broju različitih fakulteta kako u zemlji tako i u inostranstvu.

Artimedijin tim za podršku pri odabiru i apliciranju na fakultet pruža podršku svojim učenicima koji žele da studiraju u inostranstvu u formiranju portfolija i apliciranju na željene univerzitete.

Srednja škola Artimedia postoji od 2010. godine i od tada njeni maturanti upisuju željne fakultete, kako umetničke tako i neumetničke. Učenici koji su želeli da se po završetku školovanja u srednjoj školi Artimedia zaposle u sferi Kultura, umetnost i javno informisanje, na osnovu stečenog znanja su to i učinili. Određeni procenat njih paralelno studira i radi. Veliki broj učenika je dobio stipendiju na prestižnim fakultetima u svetu (Vgik – Moskva, Noridž – London, Kingston – London, London Southbank University – Drama and performance, Metfilm school – London, SAE – Dubai…). Kroz projekat kulturno-obrazovne saradnje Srbije i Rusije obezbeđen je veliki broj stipendija na ruskim univerzitetima za buduće studente iz Srbije.