Srednja škola Artimedia svojim učenicima omogućava razne dodatne usluge i aktivnosti. Kroz ekskurzije, posete kulturnim manifestacijama, pozorištima, sekcije i radionice, učenici  pronalaze nova interesovanja.

Organizovani prevoz

Na zahtev roditelja/staratelja, Artimedia nudi mogućnost organizovanog prevoza učenika od kuće do škole, i obrnuto. Cena prevoza formira se na osnovu udaljenosti i broja učenika koji idu u istom pravcu (cena je niža ukoliko se u vozilu vozi veći broj učenika).

Ishrana učenika

Srednja škola ARTIMEDIA poseduje školsku kantinu koja nudi izbor užine i hladnih i toplih napitaka na dnevnom nivou. 

Takodje, srednja škola ARTIMEDIA opciono pruža mogućnost organizacije ishrane učenika. Predviđena ishrana je na bazi toplog lanč paketa. Lanč paket sadrži glavno jelo sa prilogom, salatu, dezert ili voće. Izbor jelovnika učenik bira na mesečnom nivou.

Ekskurzija

Budući da je ekskurzija fakultativna aktivnost, to podrazumeva dobrovoljnost učešća učenika. Znamo da se učenici najčešće vrlo rado odazivaju na ovakve aktivnosti, zato smo veoma posvećeni njihovom planiranju i pripremanju kako bismo im obezbedili dragocena sećanja za ceo život.

Vannastavne aktivnosti, u koje ubrajamo i ekskurzije, čine sponu između škole i života, obaveznih i neobaveznih sadržaja, čvrste i fleksibilne organizacije, zatvorenosti i otvorenosti nastavnog procesa, tradicionalne i moderne škole.

Zbog visoke motivacije učenika, vannastavne aktivnosti svojim oblikom najbolje će odgovoriti na zahteve i ciljeve moderne škole koja treba deci da omogući razvoj svih njihovih sposobnosti, da obogati njihovo iskustvo i pripremi ih za aktivno učešće u socijalnoj sredini.

Svake godine, Srednja škola Artimedia organizuje petodnevnu ekskurziju u zemlji ili inostranstvu. Za učenike koji se opredele da ostanu u Beogradu organizuje se prilagođena nastava.