Školska praksa kreativcima omogućava da nauče kako se ideje pretvaraju u delo. Da se pripreme za ono što ih očekuje nakon srednje škole. Bez obzira na to da li se odluče za nastavak obrazovanja i upis studija ili započinjanja novinarske karijere. 

Školska praksa u srednjoj školi Artimedia osmišljena je kako bi učenicima pružila priliku da steknu realne veštine potrebne za rad na velikim projektima. 
 
Znamo da tinejdžeri u srednjoškolskom uzrastu znatno bolje reaguju na učenje kroz rad na realnim projektima nego na tradicionalnu teorijsku nastavu. Iz tog razloga odlučili smo da svim mladim, talentovanim školarcima koji upišu novinarski smer pružimo priliku da tokom četvorogodišnje edukacije direktno povežu teorijska i praktična znanja. 
 

Školska praksa se održava u specijalizovanim, moderno opremljenim prostorijama

U toj misiji značajanu ulogu će igrati specijalizovane prostorije škole u kojima će se odvijati školska praksa. Ove učionice opremljene su po poslednjim standardima, pa će svaki učenik na raspolaganju imati neophodne alate za kreiranje najkvalitetnijeg medijskog sadržaja. Radi se najraznovrsnijem medijskom sadržaju od časopisa preko autorskih televizijskih emisija, do radio priloga. 
 
Kao što znate novinarski smer srednje škole Artimedia učenika priprema i za započinjanje karijere odmah nakon mature. Iz tog razloga želimo da svakom školarcu obezbedimo praktične veštine. I to one kojim će ubediti budućeg poslodavca da je spreman za rad u televizijskim, radijskim i novinskim kućama. 
 
S obzirom na to da je u pitanju jedan od najvažnijih delova nastave, potrudili smo se da učenicima omogućimo rad na realizaciji ekskluzivnih projekata u okviru partnerskih medijskih kuća naše škole. Veliki projekti koje školska praksa obuhvata, dodatno motivišu učenika na usavršavanje i istraživanje ove oblasti. 
 
Školska praksa u Artimediji je drugačije organizovana za svaki smer. Na taj način želimo da kreativcima, na osnovu njihovih interesovanja omogućimo rad na odgovarajućim projektima. Ova praksa ima za cilj i da učenika detaljnije upozna sa različitim novinarskim pozicijama. Verujemo da srednjoškolac na taj način stiče i širu sliku o profesiji kojom bi u budućnosti mogao da se bavi.