Diploma srednje škole Artimedia stečena nakon završenog smera digitalni mediji učenicima donosi mogućnost brojnih izbora. I to ne samo za nastavak obrazovanja na raznim fakultetima, već i za započinjanje uspešne karijere.

Po završetku odseka digitalni mediji učenici dobijaju kvalifikaciju Saradnik u digitalnim medijima. Ovo zvanje podrazumeva posedovanje praktičnih veština u oblasti digitalnih komunikacija, digitalnog marketinga i digitalnih medija. 
 
Drugim rečima, kvalifikacija Saradnik u digitalnim medijima donosi učeniku mogućnost zaposlenja na brojnim traženim i dobro plaćenim pozicijama. Lista zanimanja kojima se učenik može baviti sa kvalifikacijom Saradnik u digitalnim medijima je dugačka. Međutim, predviđanja govore da će se tokom narednih godina tek pojaviti radna mesta kojima će trebati znanja sa ovog smera. 
 

Diploma srednje škole Artimedia priprema učenike za: 

Komercijalno pisanje – junior copywriter, upravljanje komunikacijom na digitalnim medijima i medijsko planiranje. Pored toga tu su i sprovođenje aktivnosti u digitalnom marketingu, grafički dizajn, priprema za štampu, veb dizajner, montažer slike i videa…
 
Kvalifikacija Saradnik u digitalnim medijima znači da je učenik stekao visok nivo digitalne pismenosti. Uz to, ovo zvanje predstavlja potvrdu da su mladi kreativci prošli kroz kulturno-umetnički razvoj sa fokusom na digitalne medije. Pored toga, pomenuta kvalifikacija potvrđuje i da je srednjoškolac spreman za profesionalno bavljenje digitalnim marketingom i komunikacijom. 
 
S obzirom na to da školovanje na pomenutom smeru priprema učenike za zanimanja budućnosti, nastavni plan i program je posvećen sveopštem interdisciplinarnom osnaživanju. To znači da stečena diploma srednje škole Artimedia učenika osim za brojne tražene pozcije priprema i za prohodnost ka mnogim fakultetima. I to ne samo ka srodnim stručnim fakultetima već i ka onima koji za bazu imaju društvene i humanističke nauke. 
 
Osim što pomenuta diploma srednje škole Artimedia daje mogućnost i za započinjanje karijere i za studije, najbolje od svega je što priroda posla u digitalnim medijima pruža priliku i za paralelno usavršavanje i za stupanje u radni odnos. Jednostavno, učenici koji se opredele za ovaj smer imaju mogućnost da po završetku školovanja sami odlučuju o budućnosti. Stečena znanja i diploma srednje škole će ih staviti u poziciju koja im otvara brojne mogućnosti za uspeh.