Diploma srednje škole Artimedia koju učenik stiče po završetku dramskog smera potvrđuje širinu znanja i kompetencija srednjoškolca. Bilo da nakon toga učenici odluče da nastave svoje školovanje na domaćim ili inostranim fakultetima ili se odluče za neko od zanimanja u svetu filma, ova diploma pruža podstrek za dalje korake.

Od diplome do zanimanja u svetu filma, pozorišta, televizije

Ova diploma donosi i zvaničnu kvalifikaciju Saradnik u dramskoj umetnosti. Zbog interdisciplinarnog koncepta ovog smera pomenuta kvalifikacija predstavlja dokaz da je učenik spreman za obavljanje različitih dužnosti, pre svega u oblasti filma, pozorišta i televizije, ali i drugih sektora umetničke industrije. Kvalifikacija garantuje posedovanje adekvatnih veština za rad u svim ustanovama kulture, kako na sceni, tako i iza kamere, u produkciji projekata. 
 
Stečena diploma i stručni okvir ove kvalifikacije učeniku omogućava prohodnost ka mnogim fakultetima. Kako sa onim umetničkim tj srodnim, tako i sa onim fakultetima koji za bazu imaju društvene i humanističke nauke.
 
Gluma, režija, scenario, montaža samo su neke od oblasti koje učenik pored opšte obrazovnih predmeta izučava na dramskom smeru. Upravo tako osmišljen nastavni program je i glavni razlog zbog koga učenik stiče toliku širinu prilikom izbora zanimanja u svetu filma, pozorišta, televizije ili upisa fakulteta po završetku školovanja.
 

Režiser

Zanimanje koje objedinjuje mnogo toga. Režiser je osoba koja nadgleda celokupan proces snimanja i koja je odgovorna za finalni izgled snimljenog materijala. Brine o scenografiji, kostimografiji, daje instrukcije glumcima, snimateljima, tehničkom osoblju iza scene; jednom rečju, pazi na svaki detalj kako bi reči scenarija bile verno prenesene na pokretnu sliku. 
 

Glumac

Bilo to film, pozorište ili televizija, glumci imaju zadatak da prenesu verno emociju. Shvatiti suštinu likova koje tumače, razumeti njihove unutrašnje borbe, motive i želje. Glumci imaju veliki zadatak; da budu uverljivi i da zadobiju poverenje publike. Da ostave sebe iza scene i kada kroče na pozorišne daske, pred filmske ili TV kamere da preuzmu identitet svog lika.
 

Scenarista

Iako je iza scene, scenarista je odgovoran za ono što se dešava na sceni. Kreiranje materijala koji ima potencijal za izvođenje i snimanje je najteži deo ovog posla. Smišljanje zanimljive radnje, pisanje autentičnih dijaloga, osmišljavanje likova, davanje sugestija glumcima i režiserima, scenaristi ne prestaju sa svojim radom nakon završetka pisanja.
 
Fotografisanje - srednja škola Artimedia

Diploma koja kreativce priprema za budućnost 

Svi učenici, a posebno kreativci, tokom srednje škole često istražuju, upoznaju se sa drugim zanimanjima i menjaju svoja interesovanja. Zato i ne čudi što mnogi od njih upišu srednju školu sa jednom vizijom o svojoj budućnosti, a završe je sa potpuno drugačijom. Artimedia je mislila i na takve učenike. Zbog toga smo nastavni plan i program prilagodili svima koje zanimaju dramske umetnosti.
 
Na taj način, sticanje ove diploma zapravo predstavlja potvrdu da je učenik spreman da nastavi usavršavanje u oblasti glume, režije, montaže, kamere,… Ukoliko učenik i dalje ne bude siguran u kom pravcu želi dalje da se obrazuje i za to imamo rešenje. U Artimediji postoji Tim za podršku pri odabiru fakulteta koji je tu da pruži pomoć u ovakvim situacijama i savetima otkloni sve dileme učenika.  
 
Kombinacija stečenih znanja, veština i kompetencija pružaju Artimedijinom umetniku mogućnost da odmah po okončanju školovanja pronađe posao. Dramske umetnosti su veoma specifična oblast i iz tog razloga poslovima iz ovog sektora je moguće baviti se čak i paralelno tokom studija.