Novinar saradnik

Srednja škola novinarstva – kreiraj emisije i časopise

Novinarstvo traži kreativce koji su spremni da odgovore na zahteve modernog tržišta. Postoji mnogo načina da zakoračiš u ovu oblast, ali samo jedan je najsigurniji. Bez obzira na to da li sebe vidiš kao poznato TV lice ili kao autora značajnih članaka, savremena srednja škola novinarstva je pravi put do cilja.
 
Obrazovni profil Novinar saradnik, pored opšte obrazovnih nastavnih predmeta, obuhvata i stručne nastavne predmete
 
  • Odnosi sa javnošću
  • Novinarstvo
  • Novinarski žanrovi
  • Istorija medija
  • Stilistika
  • Komunikologija
  • Retorika i novinarska etika
  • Dramaturgija
  • Produkcija u kulturi i medijima
  • Kulturologija
Čas novinarstva

Moderna srednja škola novinarstva

Napredak savremenih tehnologija značajno je izmenio novinarstvo u celini, zato je za sve nadolazeće generacije koje se školuju u ovoj oblasti veoma važno da budu u toku sa aktuelnim trendovima. 
 
Iz tog razloga naša srednja škola novinarstva Artimedia, tačnije naš novinarski smer se učenicima predstavlja kroz nastavu koja direktno povezuje teoriju i praksu. To znači da ćeš na ovom smeru imati priliku da se usavršavaš kako u učionicama opšte namene, tako i u specijalizovanim prostorijama škole kao što su moderno opremljeni studiji, itd.
 
Drugim rečima, novinar bi trebalo odlično da poznaje sve kanale komunikacije kojima putuju važne informacije. Što je još važnije, tržište će od tebe u budućnosti tražiti da odlično rukuješ savremenom opremom, ali i da već na startu karijere imaš određeno praktično znanje – sve to ćeš moći da stekneš na ovom smeru.
 
Nastavni plan i program je fokusiran na sticanje znanja koja su odmah primenljiva. Tokom školovanja imaćeš priliku da kreiraš časopise i realizuješ autorske emisije. Osim toga, moći ćeš da isprobaš stečena znanja kroz realizaciju ekskluzivnih projekata u velikim medijskim kućama. Naša srednja škola za novinarstvo je jedinstvena po svojoj praksi i mnogim vratima koja otvara svojim učenicima!
 
U koraku sa aktuelnim globalnim obrazovnim trendovima, pokrenuli smo i novu opciju na smeru Novinar saradnik – online školovanje!
 
Rad od kuće naoštrio je pero modernog novinara. Iako su se redakcije prinudno preselile u dnevne sobe, digitalni mediji ubrajaju se u najprofitabilnije online biznise. Moderna tehnologija i savremeno obrazovanje ujedinjeni su u našoj online platformi. Učenje od kuće sa Artimediom nudi specijalizovane uslove krojene po meri svakog učenika koji pisanom rečju krči sebi put ka tituli lidera u svetu novinarstva. Sigurnim korakom u profesionalnu budućnost!
 

Tabelarni prikaz nastavnih predmeta obrazovnog profila Novinar saradnik možete preuzeti ovde.

Načinite prvi korak!

Pozivamo Vas da nas pozovete na +381 (0)11 30 66 369, zakažite sastanak, dođite i dopustite da se zajedno uverimo da li smo kompatibilni sa Vašim detetom i njegovim afinitetima.

Online prijava