Zašto da odaberete Artimediju? Zato jer naša privatna srednja škola Artimedia za talente na prvo mesto stavlja funkcionalnost znanja.

S obzirom na to da se u Artimediji obrazuju kreativci, fokusirani smo na poštovanje njihovih potreba, interesovanja i individulanih karakteristika. Takođe, ovo je škola u kojoj se posebna pažnja posvećuje kontinuiranom stručnom usavršavanju profesora. Na taj način ostajemo u toku sa najnovijim trendovima iz kreativnih industrija kako bismo učenicima preneli znanja koja su praktična i primenljiva. Znanja koja mogu iskoristiti i u svom karijernom putu ukoliko se odluče da nakon srednjoškolskog obrazovanja pođu put zaposlenja.
 
Naša škola za talente neguje pozitivne vrednosti i ohrabruje učenike da iskažu svoje ideje i veštine. Tokom školske godine pripremamo različite projekte, nastavne sekcije i vršnjačku edukaciju. Njihov cilj je da učenicima omogući sticanje neophodnog samopouzdanja, ali i širok spektar znanja. Uz to, ovakve aktivnosti poboljšavaju motivaciju kod učenika i podstiču ih na nove ideje i predloge. Imaju punu slobodu da predstave svoje zamisli i da uz pomoć mentora i svojih prijatelja iz školske klupe sprovedu u delo.
 

Škola za talente u kojoj se stiču korisne veštine 

Artimedia je svoju priču započela pre više od deset godina kada smo kreirali sliku savremene moderne nastave. Ova škola za talente i u budućnosti će nastaviti da se razvija u istom pravcu. Nastojimo da osmišljavamo i pružamo jedinstvene kvalitetne nastavne sadržaje. Dok su nam dosadašnji uspesi i priznanja naših učenika najbolji pokazatelj da smo na pravom putu. 
 
Artimedia učenicima pruža metakognitivna znanja. Veštine stečene u ovoj školi su veoma primenljive. Na taj način omogućavaju učenicima da shodno svojim interesovanjima i afinitetima ostvare što uspešniju karijeru. 
Škola za talente - praktična nastava

Samo neki od razloga zašto da odaberete Artimediju:

Projektna nastava

Ova škola omogućava svakom učeniku da sve svoje ideje realizuje u praksi. U tome uspevamo kroz projektnu nastavu koja predstavlja nezaobilazni segment kreativnog učenja u našoj školi. Takođe, đacima pomažemo tako što im dodeljujemo profesora-mentora koji prati njihov napredak tokom školovanja.

Škola za talente neguje rad u malim grupama

Da bismo uspešno ispratili potrebu svakog učenika čvrsto se držimo rada u malim grupama. Ova privatna srednja škola na taj način, kroz razne projekte i praksu, doprinosi razvoju timskog duha kod učenika.

Mentorska i individualna nastava

Škola za talente Artimedia u prvi plan stavlja prepoznavanje potreba, talenata i kvaliteta kod svakog učenika. Osim toga, u školi se neguje i vršnjačko učenje po principu u kome bolji učenici pomažu slabijim da savladaju gradivo. Kroz ovakvo uzajamno pomaganje i razmenu iskustava često se sklapaju prijateljstva za ceo život.

Savremen pristup nastavi

Zašto da odaberete Artimediju? Naša škola za talente forsira interaktivnu i interdisciplinarnu nastavu koja je prilagođena visokim akademskim zahtevima. Takav sistem podrazumeva da se sa učenicima radi na poseban način, kao i da ih profesori podstiču na samoinicijativu. Kroz samostalna istraživanja i projekte učenici bez poteškoća prihvataju učenje. Uz to razvijaju veštine koje im pomažu da bolje organizuju svoje vreme, dođu do potrebnih informacija i uspešno realizuju zadatke kroz analizu i sintezu.

Praktična primena

U sklopu nastavnih aktivnosti često organizujemo posete pozorištima, filmskim setovima i novinarskim redakcijama. Tako se učenicima omogućava da u praksi primene ono što su naučili tokom predavanja. Takođe, ovakve posete omogućavaju đacima da razviju svestranost, radoznalost i kritičko mišljenje.
 
Uz to, bogatom društvenom životu škole doprinose i razne sekcije, vannastavne aktivnosti, kao i kulture i humanitarne manifestacije koje Artimedia organizuje. 
 

Sekcije su aktivnosti u kojima se učenici oprobavaju u različitim oblastima, pronalaze svoja interesovanja, razvijaju talente, usavršavaju različite veštine. U ponudi su sekcija digitalnih medija, dramska, filmska, dizajnerska, sekcija muzičke produkcije, pevanja, novinarska i sekcija opšte kulture.

Od svog osnivanja do danas Artimedia kao prestižna škola za talente osposobljava učenike za samostalni rad. Osim toga, stalnim unapređenjem nastavnog procesa školarci se pripremaju i za dalje usavršavanje u zemlji i inostranstvu.
 

Nezaobilazna praktična nastava pod mentorstvom omogućava posete specijalizovanim studijima. Tako su učenici posetili i bili aktivni učesnici u muzičkom studiju Marka Kona i u mnogim drugim. Činili su sastavni deo postavke seta raznih serija, filmova, TV emisija i drugih sadržaja među kojima je set serije “Pogrešan čovek”, set postavke TV emisije “Novogodišnje veče RTS-a”, set serije “Ponovni pokušaj”, set snimanja emisije “Pinkove zvezdice”.

Kroz progam praktične nastave učenici prolaze proces snimanja, fotografisanja, uređivanja časopisa, postavljanja scenografije i montiranja snimljenog sadržaja, sve u zavisnosti od zadatka nastavnika nosioca prakse i smera koje učenik pohađa.

Takodje, učenici su deo uloga mnogih serija, filmova, dokumentaraca kao što su dokumentarni film “Branili su nebo otadžbine”.

Vannastavne aktivnosti

Učenicima je na raspolaganju veliki broj različitih vannastavnih aktivnosti. Sve vannastavne aktivnosti u srednjoj školi Artimedia su planirane i programom organizovane kroz različite sadržaje. U okvirima ovih aktivnosti se nalaze sekcije, praktična nastava, fakultativni izlasci, posete pozorištima, muzejima, prisustvo na filmskim setovima i realizacija različitih projekata poput programa za Dan škole i drugih školskih događaja.

Vannastavne aktivnosti podrazumevaju i druge oblike rada škole koji uređuju nastavnici sa aktivnim učešćem učenika. To je kulturni i javni život škole. Da bi škola živela, učenici svako slobodno vreme iskoriste na kreativan način, kroz pregršt sadržaja kojima se proširuju stečena znanja i usavršavaju posedovane veštine. Učenici uključivanjem na besplatne radionice i nastavnici organizovanjem poseta pozorištu i muzejima doprinose kvalitetnoj nastavi. Muzeji su posebno interesantni jer nam daju prostora da napravimo umetničku paralelu.

U organizaciji škole su i aktivnosti druženja na različitim sportskim dešavanjima kao što je sportski dan na Adi pod pokroviteljstvom FunFit-a gde su bili aktivni učesnici i oprobali se u mnoštvu disciplina, zatim na otvaranju Svetskog prvenstva u boksu kao posebni gosti i kao deo Press i PR team-a.