Diploma muzičkog smera stečena u srednjoj školi Artimedia predstavlja potvrdu da je učenik spreman za samostalan rad, kao i rad u timu. Bez obzira na to da li je u pitanju tonski studio ili rad u eksterijeru, kvalifikacija koja se stiče otvara učeniku brojne mogućnosti i zanimanja u muzici. 

Od diplome muzičkog smera do zanimanja u muzici

Po završetku školovanja na ovom odseku učenik stiče kvalifikaciju Saradnik u muzičkoj umetnosti. Diploma muzičkog smera donosi veliku širinu kada su u pitanju zanimanja u muzici kojim se učenik po završetku školovanja može baviti. Ova diploma otvara brojne mogućnosti jer učenik zapravo postaje audio tehničar ali u isto vreme i dizajner, kreator zvuka, umetnik. Saradnik u muzičkoj umetnosti je istovremeno autor, ali i pevač, izvođač, sve u zavisnosti od ličnih afiniteta, želja i ambicija.
 

Producent

Artimedia kvalifikacija i interdiscipinarna znanja omogućiće učeniku da se bavi kreiranjem audio sadržaja. I to tokom kompletnog procesa, od prve faze snimanja, preko obrade audio zapisa, do same finalizacije. Tokom pomenutih projekata, a posebno prilikom miksovanja audio materijala učenik će biti spreman da koristi odgovarajuće profesionalne softvere. Uz to, biće stručan i za rukovanje raznovrsnim alatima i odgovarajućom audio tehnikom i opremom. 
 

Kompozitor

Naš muzički smer je tako koncipiran da ostavljamo prostor učenicima da se umetnički izražavaju kroz note i melodije. Negujemo kreativnost i pružamo neophodni alat i znanje kako bi mladi svoje zamisli i ideje pretočili u konkretno delo. Komponovanje je neizostavni deo muzičke scene koji uključuje talenat, posvećenost, sviranje instrumenata, sluh i sposobnost uklapanja melodija sa glasom izvođača.
 

Pevač

Pevanje uključuje mnogo toga; osim potrebnog talenta, kako bi se postalo profesionalni izvođač, neophodno je razumeti proces kreiranja jedne pesme, kompozicije, melodije. Saradnja sa celim timom koji radi na stvaranju dela je neophodna, komuniciranje kako bi se na pravi način iskazala emocija kroz pevanje, sve to je deo ovog najpopularnijeg zanimanja u muzici.

Muzički studio - sredna škola Artimedia

Dalja edukacija i mnogobrojne mogućnosti

Opšte obrazovni i stučni okvir ove kvalifikacije učeniku pruža prohodnost ka srodnim stručnim fakultetima, kao i fakultetima koji za bazu imaju društvene i humanističke nauke. Drugim rečima, učenik će biti spreman za upis na muzičku akademiju, ali i na bilo koji drugi fakulltet. U slučaju da se srednjoškolac ne pronađe u ovoj oblasti, nastavni plan i program je tako osmišljen da ga ne ograničava po pitanju nastavka obrazovanja u istoj umetnosti. 
 
Nivo stečenih znanja, veština i kompetencija daje mogućnost zaposlenja odmah po završetku srednje škole sa srednjom stručnom spremom. Zahvaljujući specifičnosti posla u muzičkoj umetnosti, mladima sa ovom stručnom kvalifikacijom se pruža mogućnost zaposlenja i paralelnog studiranja. Ukoliko se uzme u obzir koliko je zvuk odnosno muzika važna za kreiranje sadržaja za sve digitalne kanale, jasno je koliko zanimanja u muzici cene znanja usvojena na ovom smeru.