Artimedia je srednja škola za muzičare koji su spremni da slušaju kvalitetna muzička dela, upoznaju i razumeju muziku različitih stilskih razdoblja i žanrova.

Kako postati muzičar? Artimedia će ti pomoći u ostvarivanju tvojih snova!

Kao što znate muzički odsek u ovoj srednjoj školi mogu pohađati svi talentovani učenici, bez obzira na prethodno stečeno znanje. Čak iako učenik ranije nije pohađao muzičku školu, Artimedia će mu pružiti priliku da zakorači u oblast muzičke umetnosti. Nastavni proces je tako organizovan da učenici stiču naviku da razvijaju sposobnost estetskog doživljaja muzike.
 
Ovako organizovana jedinstvena srednja škola za muzičare neguje koncept u kome se učenici svakodnevno aktivno bave muzikom u studiju škole. Na taj način obogaćuju svoje talente i veštine. Pored toga, srednjoškolci kroz muzički smer nadograđuju i svoje umetničke, emocionalne, intelektualne, psihomotorne i socijalne potencijale.
 
Za razliku od drugih obrazovnih ustanova, ova srednja škola za muzičare omogućava razvijanje kreativnosti i izražajnih veština. Kroz različite oblike muzičkih aktivnosti učenici spoznaju interdisciplinarnu povezanost muzike sa drugim oblastima odnosno umetnostima i naukama. Uz to, mladi kreativci su usmereni na aktivno praćenje savremenih muzičkih tokova. To znači da će po završetku školovanja biti spremni ne samo da svoje stvraloštvo prilagode aktuelnim trendovima, već i da odu korak ispred. 
 
Dakle, kako postati muzičar? Otkrij svet muzike upisom u srednju školu Artimedia!
 

Artimedia – srednja škola za muzičare koji se izdvajaju po: 

  • sticanju znanja i veština za uključivanje u sve poslove muzičke produkcije koji se obavljaju u radio i TV centrima, tonskim studijima, pripremi kulturnih i javnih manifestacija
  • osposobljavanju za korišćenje softverskih i hardverskih komponenti multimedijalnih sistema
  • osposobljavanju za pravilno korišćenje različitih audio uređaja, audio tehnike i opreme
  • sticanju znanja i veština za samostalnu primenu softverskih multimedijalnih alata u audio i video produkciji
  • sticanju znanja i veština za samostalno snimanje zvuka na terenu i njegovu obradu
  • sticanju znanja i veština za snimanje, obradu zvuka i miks audo materijala u tonskom studiju
  • sticanju znanja i veština za kreiranje autorskih muzičkih fraza kako u segmentima tako i u celini
  • sticanju znanja, veština i navike za efikasno i kvalitetno obavljanje postavljenih zadataka.
Srednja škola za muzičare - Artimedia