Učenici srednje škole Artimedia su ono zbog čega je ova obrazovna ustanova tako posebna. Naši učenici su u istom trenutku toliko drugačiji, ali opet i toliko slični. Takav sistem omogućava svima iste predusllove da razviju talenat i postanu uspešni ljudi, bez obzira na trenutni uspeh u školi ili želju za učenjem. Uz to, ovako postavljen koncept učenicima omogućava da postanu dobri ljudi, da poštuju druge, ali i da nauče kako da se istaknu u svakoj sredini.

Artimedijini učenici su dokaz da je lepota u različitosti

Srednja škola Artimedija je ponosna na činjenicu da su njeni učenici toliko različiti. Oni dolaze iz različitih društvenih i verskih sredina. Imaju različite navike i odrasli su u drugačijem okruženju. Od malih mesta na jugu Srbije, preko vojvođanskih varošica i podnožija planina, pa do urbanih sredina. Naši učenici su stanovnici država iz regiona, Evrope, pa čak i Azija i Australije. 
 
Različitost je ono što ih čini tako specifičnim u odnosu na učenike drugih srednjih škola. Osim toga, ono što je svima zajedničko jeste kreativnost i želja da pohađaju jedinstveni program. 
Učenici srednje škole za talente
Ovu srednju školu upisuju učenici sa različitim uspehom iz osnovne škole. U Artimediji se školuju vrlo dobri i odlični učenici, ali i vukovci. Naša škola istovremeno okuplja kreativce koji vole da uče, kao i one koji drugačije razmišljaju po tom pitanju. 
 
U pitanju je mesto na kome se zajedno školuju talentovani mladi ljudi koji imaju razvijene radne navike i oni kojima je ipak potrebna podrška i usmeravanje u svakom trenutku. Artimedijini učenici su organizovani, multidisciplinarni i fokusirani, sa druge strane među njima ima i onih koji se još uvek traže. Svi zajedno funkcionišu kao savršena celina jer je čitav koncept školovanja zamišljen tako da neguje njihovu jedinstvenost. 
 
Artimedia ima ozbiljne, neozbiljne, zaljubljene malo i zaljubljenje mnogo. Artimedia ima empatične đake. Artimedia ima učenike koji iznova i iznova organizuju humanitarne aktivnosti. Neki od njih pišu romane, neki komponuju, pevaju, a neki se vredno pripremaju za velike svetske scene. Artimedia ima učenike koji upisuju željene fakultete u Srbiji i van nje.