Saradnik u dramskoj umetnosti

Dramski smer – srednja škola za glumu i više od toga

Ukoliko te zanima srednja škola za glumu, koja će ti nakon 8. razreda ponuditi i mnogo šire obrazovanje iz oblasti dramskih umetnosti onda je ovo pravi smer za tebe. U srednjoj školi Artimedia imaćeš priliku da se kroz učestvovanje u realnim projektima upoznaš sa brojnim zanimanjima iz pomenute oblasti.

Ipak, najveća prednost dramskog smera je ta što učenike priprema za upis na razne umetničke fakultete. Poznato je da se na prijemnim ispitima za ovakve fakultete cene „opipljive” odnosno praktične veštine, a Artimedia je fokusirana upravo na sticanje takvih znanja. Obrazovni profil Saradnik u dramskoj umetnosti, pored opšte obrazovnih nastavnih predmeta, obuhvata i stručne nastavne predmete:

  • Gluma
  • Režija
  • Scenario
  • Montaža
  • Kamera
  • Dramaturgija
  • Kulturologija
  • Produkcija u kulturi i medijima
  • Istorija pozorišta i filma
  • Scenografija

Šta ćeš naučiti na našem dramskom smeru?

Dramski smer poznat je kao jedinstvena škola glume na ovim prostorima koja učenike upoznaje sa širokom lepezom nastavnih predmeta. To znači da ćeš na ovom smeru zapravo biti u mogućnosti da stekneš znanja i iz mnogih drugih delatnosti koje imaju veliku primenu na tržištu.

Gluma, režija, snimanje, montaža, scenario, istorija pozorišta i filma su oblasti koje ćeš kroz teoriju i praksu izučavati tokom četvorogodišnjeg školovanja. Iako se ovaj smer najčešće opisuje kao najbolja srednja škola za glumu, zapravo se u nastavi podjednaka pažnja posvećuje svakom predmetu. Naša ideja je da se potreba u praksi pretvori u sistemsku pripremu u obrazovnom smislu.

Svi predmeti na ovom smeru su interdisciplinarno povezani sa ciljem da učeniku pruže kompletnu sliku o dramskim umetnostima. Uz to, nastavni plan i program je osmišljen tako da ćeš detaljno savladati najsavremeniju tehnologiju koja se koristi u realizaciji projekata. Po završetku ovakvog školovanja, svaki kreativac će biti spreman da odgovori zahtevima tržišta na najkvalitetniji način.   

Čas glume - praktična nastava

Ukoliko ovakva škola glume bude baš tvoj izbor pripremi se da kreiraš i realizuješ različite projekte, filmove i pozorišne predstave. Pored toga, imaćeš priliku da u ekskluzivnim filmskim studijima naših strateških partnera stičeš praktična znanja i pripremaš se za svoje buduće zanimanje.

U koraku sa aktuelnim globalnim obrazovnim trendovima, pokrenuli smo i novu opciju na smeru Saradnik u dramskoj umetnosti – online školovanje!

Od Euripida, Šekspira, Molijera, pa do Stanislavskog, pravac dramske umetnosti diktirali su revolucionarni geniji. Moderna tehnologija i savremeno obrazovanje ujedinjeni u našu online platformu postaju kormilo novih velikana. Sigurnim korakom u profesionalnu budućnost!

Tabelarni prikaz nastavnih predmeta obrazovnog profila Saradnik u dramskoj umetnosti možete preuzeti ovde.

Načinite prvi korak!

Pozivamo Vas da nas pozovete na +381 (0)11 30 66 369, zakažite sastanak, dođite i dopustite da se zajedno uverimo da li smo kompatibilni sa Vašim detetom i njegovim afinitetima.

Online prijava