Srednja škola Artimedia izdvaja se i po tome što svojim učenicima omogućava mnoge vannastavne aktivnosti i dodatne usluge. Uz različite aktivnosti sa kojima ćete ovde moći da se upoznate, srednjoškolski period za naše učenike je jedan od najlepših. 
 
Najbolje ekskurzije, posete pozorištima i raznim kulturnim manifestacijama, učestvovanje u kreativnim radionicama i sekcijama. Sve ove aktivnosti pomažu učenicima da otkriju svoja nova interesovanja, pronađu sebe, ali i nauče da sklapaju čvrsta prijateljstva. 
 

Ekskurzije: Vannastavne aktivnosti za pamćenje

Naša srednja škola je svesna da su ekskurzije nešto što učenici sa nestrpljenjem očekuju i čemu se posebno raduju. Iz tog razloga, veoma smo posvećeni organizovanju ovih fakultativnih aktivnosti. Na taj način želimo da učinimo sve kako bismo im obezbedili dragocena sećanja za ceo život.
 
Ukoliko bude učenika koji se opredele da propuste putovanje za njih će biti organizovana prilagođena nastava u Beogradu. Putovanje u trajanju od 5 dana u zemlji ili inostranstvu organizuje se za svaku godinu. 
 
Ekskurzije, kao i sve ostale vannastavne aktivnosti predstavljaju sponu između škole i života, obaveznih i neobaveznih sadržaja, čvrste i fleksibilne organizacije, zatvorenosti i otvorenosti nastavnog procesa, tradicionalne i moderne škole.
 

Ekskurzije su tematska putovanja i predstavljaju idealnu priliku da se nastavni sadržaj direktno poveže sa konkretnim primerima, lokacijama, zemljama, projektima. Tako smo naše đake prilikom posete Pragu, vodili na Prašku Akademiju gde im je bila organizovana poseta fakultetu i prisustvo probi predstave studenata završnih godina.

Kulturno umetnički doživljaj na licu mesta je nemerljiva vrednost i najkvalitetniji prikaz istorije, kulture, umetnosti i arhitekture koju učenici dobiju na ekskurzijama. Na ovakvo tematsko putovanje, učenike smo vodili u Italiju kao idealno mesto za živi prikaz istorije umetnosti.

Srednja škola koja brine o prevozu učenika

Organizovan prevoz učenika - ilustracija

Ukoliko to poželite, ova srednja škola vam omogućava organizovan prevoz učenika. Od škole do kuće i obrnuto. Potrebno je samo da zainteresovan roditelj odnosno staratelj zatraži ovu uslugu i naš tim će odmah preduzeti potrebne mere za njenu realizaciju.

Cena ovako organizovanog prevoza nije fiksna i određuje se na osnovu udaljenosti prebivališta učenika. Ako se za uslugu prijavi više učenika iz istog kraja grada cena se dodatno smanjuje. Takođe, što više učenika koristi ovako organizovan prevoz to će isti biti povoljniji.

Kvalitetna i zdrava ishrana učenika je na prvom mestu

Naša srednja škola brine o zdravoj ishrani učenika. Iz tog razloga svakom školarcu na raspolaganju je školska kantina koja nudi širok izbor užine, ali i hladnih i toplih napitaka. 
 
Pored toga, u školi je moguće prijaviti se i za organizovanu ishranu učenika koja podrazumeva kvalitetne obroke na bazi lanč paketa. Ovakvi paketi sadrže glavno jelo sa prilogom, salatu, desert ili voće. Što je najvažnije svakom učeniku se pruža mogunost da samostalno bira svoje obroke na mesečnom nivou.