Srednja škola Artimedia izdvaja se i po tome što svojim učenicima omogućava mnoge dodatne usluge i aktivnosti. Zbog dodatnih aktivnosti sa kojima ćete ovde moći da se upoznate srednjoškolski period za naše učenike je jedan od najlepših u njihovim životu. 
 
Najbolje ekskurzije, posete pozorištima i raznim kulturnim manifestacijama, učestvovanje u kreativnim radionicama i sekcijama. Sve ove aktivnosti pomažu učenicima da otkriju svoja nova interesovanja, pronađu sebe, ali i nauče da sklapaju čvrsta prijateljstva. 
 

Srednja škola koja brine o prevozu učenika

Organizovan prevoz učenika - ilustracija

Ukoliko to poželite, ova srednja škola vam omogućava organizovan prevoz učenika. Od škole do kuće i obrnuto. Potrebno je samo da zainteresovan roditelj odnosno staratelj zatraži ovu uslugu i naš tim će odmah preduzeti potrebne mere za njenu realizaciju.

Cena ovako organizovanog prevoza nije fiksna i određuje se na osnovu udaljenosti prebivališta učenika. Ako se za uslugu prijavi više učenika iz istog kraja grada cena se dodatno smanjuje. Takođe, što više učenika koristi ovako organizovan prevoz to će isti biti povoljniji.

Kvalitetna i zdrava ishrana učenika je na prvom mestu

Naša srednja škola brine o zdravoj ishrani učenika. Iz tog razloga svakom školarcu na raspolaganju je školska kantina koja nudi širok izbor užine, ali i hladnih i toplih napitaka. 
 
Pored toga, u školi je moguće prijaviti se i za organizovanu ishranu učenika koja podrazumeva kvalitetne obroke na bazi lanč paketa. Ovakvi paketi sadrže glavno jelo sa prilogom, salatu, desert ili voće. Što je najvažnije svakom učeniku se pruža mogunost da samostalno bira svoje obroke na mesečnom nivou. 

Najlepše uspomene nastaju na putovanjima isplaniranim do detalja

Naša srednja škola je svesna da je ekskurzija nešto što učenici sa nestrpljenjem očekuju i čemu se posebno raduju. Iz tog razloga, veoma smo posvećeni organizovanju ove fakultativne aktivnosti. Na taj način želimo da učinimo sve kako bismo im obezbedili dragocena sećanja za ceo život.
 
Iako je u pitanju dobrovoljna aktivnost, verujemo da će joj se mnogi učenici vrlo rado odazvati. Ipak, ukoliko bude učenika koji se opredele da propuste putovanje za njih će biti organizovana prilagođena nastava u Beogradu. Putovanje u trajanju od 5 dana u zemlji ili inostranstvu organizuje se za svaku godinu. 
 
Ekskurzije, kao i sve ostale vannastavne aktivnosti predstavljaju sponu između škole i života, obaveznih i neobaveznih sadržaja, čvrste i fleksibilne organizacije, zatvorenosti i otvorenosti nastavnog procesa, tradicionalne i moderne škole.
 
U Artimedia školi se trudimo da održimo visok nivo motivacije kod učenika. Zato nastojimo da vannastavne aktivnosti organizujemo tako da na savršen način odgovore na zahteve i ciljeve moderne škole. Naš cilj je da pored savremenih programa i kroz ovakve aktivnosti razvijamo iskustva učenika i pripremamo ih za aktivno učešće u svakoj društvenoj sredini.