Uspesi učenika nas posebno raduju. Kada vidimo poznato lice na televiziji ili u časopisu, sa radošću se prisećamo zajedničkih srednjoškolskih dana.

Naši učenici su naš ponos, a dokaz da smo im pružili neophodno znanje i savete za budućnost su njihovi hrabri koraci na daskama koje život znače, pod svetlima reflektora, pred mikrofonima, ali i iza pera i olovke daleko od kamera. Ovo je samo mali uvid u njihove uzbudljive današnje poduhvate…

Sanja Marković

Ljubitelji teatra već su je otkrili u predstavama Jugoslovenskog dramskog pozorišta, a zahvaljujući filmu Dragana Bjelogrlića „Toma”, za nju je saznala i cela Srbija. Za ulogu Goce, Tomine supruge, na Filmskim susretima u Nišu dobila je nagradu za najbolju žensku epizodnu ulogu.

Prvo pozorišno priznanje stiglo je još dok je pohađala treću godinu Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu. Uloga u predstavi „Putujuće pozorište Šopalović” donela joj je priliku da upozna svoje idole: Olgu OdanovićLjubu BandovićaMilana Gutovića… 

Sanja je svoje detinjstvo provela u Krnješevcima (selo kod Šimanovaca), u kome je živela sa roditeljima i dve starije sestre. Sa devet godina već putuje u Beograd, u glumačku školu UMS. Zahvaljujući ovoj činjenici, dobila je kasnije i stipendiju za našu školu Artimediju u kojoj je, posle dve godine gimnazije u Staroj Pazovi, završila srednju školu. U srednjoj školi Artimedia je učestvovala u raznim projektima, a istakla se monolozima koji se i danas pamte.

Sanja o svojim srednjoškolskim danima…

– Bilo je to za mene neobično iskustvo. Svakog jutra sam pešice ili autom, sa sestrom, dolazila do Šimanovaca, a onda autobusom do Beograda u privatnu školu i jedan sasvim drugi svet. Inače, još kao sasvim mala volela sam da imitiram. Ali ne poznate ličnosti, već neke stare žene iz komšiluka. Sve što bih čula u razgovoru odraslih, ponavljala bih u slušalicu fiksnog telefona. Nisam volela društvene igre, družila sam se sa imaginarnim prijateljima, Zuskom, Samom i Simom.

Sledeći zadatak čekao ju je u „Buhi”, u „Uspavanoj lepotici” (na trećoj godini studija), u režiji Tanje Mandić Rigonat, gde je dobila glavnu ulogu.

U Dorćolskom narodnom pozorištu na sceni „Kosmodrom” kod reditelja Filipa Gajića, dobila je uloge u predstavama „Lude noći nad Sovjetskim Savezom”, „Karma, snovi oca Sergija”, „Zidanje Skadra”…

Usledila su prva priznanja: sa predstavom „Krmeći kas” (režija Milja Mazarak) osvojila je nagradu na Internacionalnom studentskom festivalu u Krajovi (Rumunija), potom je u NP „Sterija” u Vršcu dobila ulogu u predstavi „Viktor ili deca na vlasti”, u postavci Aleksandra Švabića.

Potom je prošla kasting kod Jagoša Markovića i dobila ulogu Rake u „Gospođi ministarki” Narodnog pozorišta, Snežana Trišić je angažovala u „Animalsu” Kruševačkog pozorišta, a onda i Kokan Mladenović za „San letnje noći”. 

Ispred Sanje je sjajna gulmačka budućnost!

Teodora Miljković

Danas digitalni autor, specijalna savetnica u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija RS, PR & Digital Marketing Specialist, travel influenser, Teodora Miljković svojim aktivnostima na digitalnim medijima inspiriše i motiviše mlade, putuje, živi svoj san.

Završila je odsek Produkcija na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu koji je upisala nakon školovanja u Artimediji kao prva na listi.

Publika je upoznala Teodoru u domaćoj seriji „Budva na pjenu od mora” i filmu „Hitna pomoć”. U seriji „Budva na pjenu od mora” koja je bila veoma popularna na našim malim ekranima, Teodora je igrala uz sjajnu glumačku ekipu, od Mime Karadžića, preko Ljiljane Blagojević, do Marka Nikolića.

Teodora je stipendista u srednjoj školi Artimedia.

Maša Đorđević

Maša Đorđević je pred kamere stala još kao devojčica u okviru UMS škole za talente, a danas – dok se bavi novinarstvom, edukacijom i odnosima sa javnošću – nastoji da utiče na podizanje svesti o važnosti medijskog opismenjavanja, te i da mladim ljudima u Srbiji približi proces kritičkog razmišljanja, pravilnog korišćenja i kreiranja medijskog sadržaja.
 
U Artimediji je pokazala izuzetan talenat za glumu i komunikaciju. Diplomirala je Novinarstvo na Fakultetu političkih nauka u Beogradu gde je potom završila i master studije i sa najvišom ocenom odbranila dokumentarnu TV reportažu o Luki Ćeloviću Trebinjcu, najvećem dobrotvoru srpskog naroda i na taj način sačuvala uspomenu na ovog zadužbinara.
 
Maša je danas novinar-reporter na televiziji K1, urednik emisija na Kazbuka TV, dečijoj televiziji, kao i predavač na radionicama za javni nastup. U školi za talente je više od deceniju realizovala brojne emisije, predstave i istraživanja. Učestvovala je u realizaciji emisija na televizijama sa nacionalnom frekvencijom.
 

Stefan Stepić

Glumac. Tako ga pamtimo iz srednjoškolskih dana. Nije postojao ni jedan projekat u kom Stefan nije učestvovao, a često je bio i inicijator novih. Režirao je predstavu koja je bila izvedena na sceni Teatra na Brdu.

Nakon školovanja u Artimediji, upisao je Univerzitet Roehampton u Londonu, odsek Drama, theater and performance. Već nakon mesec dana dobija ulogu u projektu „Hounted House”, u produkciji Roehampton Univarziteta. Nakon studija, planira da zakorači u svet dramskih umetnosti Londona.

Stefan smatra da mu je školovanje u Artimediji pomoglo da savlada rad na projektima u dramskoj umetnosti kroz razne komade i kratkometražne filmove na kojima je radio. Posebno je zahvalan profesoru glume Aleksandru Laziću koji je imao najveći uticaj na njegov umetnički razvoj.

Miloš Klanšček

Poznat javnosti po ulozi u seriji „Sinđelići”, nakon školovanja u Artimediji, nastavio je svoje obrazovanje u Rusiji. Miloš je student glume u klasi profesora Jurija Mihajloviča Krasovskog, na fakultetu RGISI (Ruski državni institut scenskih umetnosti) u Sankt Peterburgu, najstarijem i najvećem institutu glume u Rusiji.

Posle završetka Artimedije, Miloš je konkurisao za državnu stipendiju preko Ruskog doma u Beogradu. Stipendija je obuhvatala i učenje ruskog jezika godinu dana. Miloš toplo preporučuje svima da se dobro raspitaju gde i kako žele da studiraju, naročito ako imaju planove da se školuju van Srbije.

Mimi Vlaović

Mimi Vlaović, kao pisac za mlade sa tri izdata romana, započinje svoju filmsku praksu i obrazovanje u srednjoj školi Artimedia 2011. godine. Sada, deset godina kasnije, ona iza sebe ima više od pedeset projekata u kojima je doprinela u ulogama scenariste, režisera, producenta, scenografa, kostimografa i montažera.

Već tri godine živi i radi u Londonu gde je završila master studije na London Film School, smeru Filmmaking. Masterirala je kao režiser sa kratkometražnim filmom „Čuvam te” u čijim su glavnim ulogama Iva Ilinčić i Dragan Mićanović, a čiju premijeru možemo očekivati početkom 2022. godine.

Aleksa Mirosavljević

Kao i tokom školovanja u Artimediji, Aleksa Mirosavljević je ostao okupiran sa tri oblasti: Montaža, Kolor korekcija i VFX.

Završava Akademiju umetnosti, odsek Montaža i režija. Trenutno uživa u svom poslu, jer su konačno krenule da mu se ukazuju ozbiljne prilike i zanimljivi poslovi:
– saradnja sa Netfliksom, za koji koloriše mini seriju;
– projekat sa Telekomom za koji radi VFX na čitavoj sezoni jedne domaće serije, na kojoj je takođe i asistent montaže;
– montira različite internacionalne emisije, filmove, spotove i reklame.

– Mislim da je ovo u čemu sam se sad zatekao ono što sam najviše i želeo sebi za budućnost, podelio je sa nama Aleksa.

Šimon Cubota

Neverovatan dar. Mladi pesnik srpsko-japanskog porekla, naš Artimedijevac, Šimon Cubota. Dobitnik je nekoliko nagrada na pesničkim festivalima.
U nastavku pročitajte njegovo „Puštanje”.

PUŠTANJE

hodnicima
niko ne čuje muziku
zaboravljam,
ali zvuči kao eolska erozija,
kao izmenjeni sadržaj fotografije:
barke se otiskuju u noć

kuda su se zaputile?
zbog čega?

spuštam ruke
na beleg odsustva
i postajem svedok
sjedinjenja materije i imena

zatičem se
u razmeštaju
poslednjeg straha
i prve veličine nepoznatosti

kakva veličanstvena tuga
slobodnih padova
i okeana daleko iznad glave

ovo je kuća
od koje je ostala
samo daljina

nikada me nemoj pustiti

izgaranje je
moj način
usamljenosti

Predrag Vasić

Glumac Predrag Vasić se sa samo 13 godina proslavio ulogom dečaka Stanoja u filmu „Montevideo, Bog te video!“. Svojim monolozima dovodio je gledaoce do suza. Igrao je u filmovima „Montevideo“, „Šišanje“, „Sveti Georgije ubiva aždahu“, ali je njegova uloga malog Stanoja ipak do danas ostala najupečatljivija. U Artimediji je bio sjajan drug i aktivan u svim projektima naše škole. Danas učestvuje u projektu profesora glume Aleksandra Lazića, tačnije pozorišnom komadu „Sedmi dan“.

Pavle Mensur

Pavle Mensur, mladi glumac, sin Srne Lango i Irfana Mensura, posle trećeg razreda u našoj školi Artimedia upisao je Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu u klasi Biljane Mišić. Tokom školovanja, učestvovao je u većini projekata škole. Dobitnik je Sterijine nagrade za najboljeg glumca na 65. Sterijinom pozorju. Njegove zapažene uloge: „Grupa“, „Vojna Akademija“, „Vreme zla“, „Usekovanje“, „Ime naroda“ i mnoge druge.

Izvor slika: Vijesti.me