Artimedia se po mnogo čemu razlikuje od drugih škola. Jedna od brojnih razlika je i mentorski rad u srednjoj školi. Mentor podržava učenike tokom njihovog školovanja svojim savetima i iskustvom.

Za početak važno je da razjasnimo da mentor nije isto što i razredni starešina.  Svako odeljenje na početku četvorogodišnjeg školovanja dobija svog razrednog starešinu koji se dodeljuje odlukom Uprave škole. Sa druge strane, mentor je osoba koju učenici sami biraju. Već posle prvih mesec dana školovanja, nakon što upoznaju sve profesore, učenici odlučuju ko će biti njihov mentor. Prilikom ovog izbora mogu se konsultovati i sa psihološko-pedagoškom službom škole.
 

Mentor je maksimalno posvećen učenicima

Znamo da su svi naši đaci veoma talentovani, ali znamo i da su u tinejdžerskom uzrastu i da je potrebno pratiti njihov napredak u svakom trenutku. Iz tog razloga nismo želeli da dodatno opteretimo razrednog starešinu koij već ima dovoljno obaveza. Umesto toga, svakom učeniku smo obezbedili mentora koji će biti maksimalno posvećen potrebama učenika. 
 
Mentor može biti bilo koji profesor po želji učenika. U pitanju je osoba koja će u naredne četiri godine biti zadužena za sveobuhvatnu podršku i poverljive razgovore sa učenicima. Osim toga, mentor je tu za savetovanja, profesionalna usmeravanja, motivaciju, pomoć prilikom prevazilaženja problema…
 
Mentorski rad u srednjoj školi ima za cilj praćenje rada, motivisanje za vannastavne aktivnosti, praćenje napredovanja i ponašanja učenika. Jednostavno, uloga mentora je da zajedno sa odeljenskim starešinom pomogne učeniku da pronađe svoj put u Artimediji. U tome značajnu ulogu ima i stručna služba i ostali profesori.
 
Verujemo da je za svakog učenika u srednjoškolskom uzrastu veoma važno da u nekom od profesora pronađe pre svega prijatelja i osobu kojoj će moći da veruje. Zato smo i postavili koncept u kome učenik ima prvih mesec dana da sam odluči koji profesor će biti njegov mentor. Takođe, srednja škola Artimedia neguje sistem školovanja po kome je uzajamano poverenje između učenika i profesora početnih korak ka uspehu. Upravo iz tog razloga, ovo je jedan od prvih zadataka koji očekuje sve nove kreativce koji će se školovati u Artimediji.