Artimedia je moderna srednja škola koja misli na potrebe svojih učenika. Ova škola se u velikoj meri razlikuje od svih ostalih. Svakoj prostoriji i svakom detalju u okviru objekta je posvećna posebna pažnja. Sve to učinjeno je sa ciljem kako bismo svakog učenika podstakli i dodatno inspirisali da pokažu svu svoju kreativnost.

Namenski građena moderna srednja škola na ekskluzivnoj lokaciji

Zgrada srednje škole Artimedia nalazi se u Orfelinovoj ulici broj 57. u mirnom kraju Beograda, na Banovom brdu. Ovaj savremeni objekat namenski je sagrađen kako bi se u njemu po najboljim uslovima školovale nove generacije umetnika.

U pitanju je moderna srednja škola koja ispunjava sve propisane standarde za realizaciju obrazovno-vaspitnih sadržaja. Na taj način Artimedia garantuje srednjoškolcima kvalitetnu nastavu i bezbednost na visokom nivou.

Podsticajna atmosfera

S obzirom na to da kreativan ambijent značajno utiče i na kreativniji proces rada, Artimedia je posebnu pažnju poklonila dizajniranju enterijera. Ova moderna srednja škola ispunjava najviše estetske i funkcionalne zahteve prostorija u kojima će se formirati radni profil učenika. Kompletno okruženje koje je dizajnirano na ovaj način omogućava srednjoškolcima da sprovode u delo sve svoje ideje, bez bilo kakvih poteškoća. 
 
Upotreba moderne tehnologije i inovativnih nastavnih sredstava po kojima je Artimedia prepoznatljiva, dodatno unapređuje sam kvalitet nastave. O tome koliko je ovako podsticajna atmosfera korisna za učenike najbolje svedoče njihovi uspesi, kako tokom kasnijeg obrazovanja na fakultetima, tako i tokom školovanja kroz učestvovanje u raznim projekitma. 

Predah koji donosi bolje rezultate

Artimedia kao moderna srednja škola koja ništa ne prepušta slučaju, posebnu pažnju posvetila je i odmoru od nastave. Predviđeni termini za pauzu i predah od školskih obaveza osmišljeni su tako da učenike opuste i zabave pre nego što se ponovo vrate na čas. Ovo vreme srednjoškolci provode družeći se u uređenoj školskoj kantini ili na svežem vazduhu u okviru školskog dvorišta. Za one učenike koji više vole aktivni odmor, na raspolaganju je sportski teren za ekipne sportove. Verujemo da je ovakva vrsta timske aktvinosti veoma važna za povezivanje učenika sa ostalim vršnjacima. 
 
Kako našu srednju školu upisuju kreativci koji su navikli da inspiraciju pronalaze uvek na drugačiji način, u okviru školskog prostora nalaze se i letnja secna i letnja učionica. Na ovim mestima đaci pronalaze svežinu u dnevnoj rutini što pozitivno utiče na njihovo viđenje svih školskih obaveza.