Artimedia svake godine slavi dan kada ispraća svoje maturante

Dan škole kod nas je nešto sasvim posebno! Protokol svečanosti se tradicionalno započinje studentskom himnom Gaudeamus igitur. Zatim se uz široke osmehe i gromoglasan aplauz pozdravljaju mladi maturanti. Odeveni u svečane maturske toge i sa kapama na glavi u špaliru ponosno izlaze na scenu. Zatim sledi uručivanje diploma i knjiga sa posvetom.

U znak obeležavanja kraja školskog ciklusa maturanti bacaju kape u vis, a momenat uhvaćen u fotografiji ostaje uspomena za ceo život!

dan škole

 

Dan škole ne kao rastanak već početak!

Svaki rastanak sa našim maturantima ispunjen je samo lepim emocijama, ponosom i uzbuđenjem zbog svega što dolazi na njihovom putu koji im tek predstoji – njihov put ka uspehu.

Dan škole je i prilika kada se dodeljuju i priznanja za Đaka generacije, za učenike koji su dali poseban doprinos. Za izuzetno angažovane učenike, sledi posebna nagrada i specijalno priznanje škole – Artista godine. Ona svake godine pripadne učeniku ili učenici koga izglasa celo Nastavničko veće. Zaslugu dobija mlada osoba koja je obeležila proteklu školsku godinu svojim predanim radom, izraženim umetničkim talentom, kao i aktivnim i neumornim učestvovanjem u svim projektima škole.

Ovim priznanjem želimo da stavimo do znanja mladima da je svaka njihova inicijativa i uspeh zapažen, i da će im takvo angažovanje i trud posebno biti od značaja na bilo kom fakultetu koji požele da upišu.

Dan škole upotpunjavaju i nastupi bendova učenika, koji su zaslužni za stvaranje odlične atmosfere nakon dodele diploma. Nakon svečanosti, žurka može da počne!