Akreditacija Ministarstva prosvete

Artimedia je četvorogodišnja srednja škola verifikovana od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije 2010. godine, pod brojem 022-05-00096/2009-03.

Skenirana verifikacija - PDF (0.7mb)

Artimedia škola pruža jedinstven obrazovno-vaspitni koncept

Srednja škola Artimedia je profilisala svoj obrazovno-vaspitni rad u okviru četiri potpuno nova obrazovna profila čime je postigla ekskluzivnost i originalnost u domenu programa i koncepcije škole u Srbiji i celoj jugoistočnoj Evropi.

Saradnik u digitalnim medijima
Saradnik u dramskoj umetnosti
Saradnik u muzičkoj umetnosti
Novinar saradnik

 

Artimedia škola: Savremeno obrazovanje za 21. vek

Smer digitalnih medija

Digitalni mediji su postali deo naše svakodnevnice, a pored toga su i sve češći odabir mladih kada je životni poziv u pitanju. Kako su za ovu industriju karakteristične konstantne promene, od razvoja društvenih mreža do nastanka novih zanimanja, potrebna je specijalizovana edukacija. Zato smo želeli kroz Artimedia školu da pružimo srednjoškolcima potrebno znanje iz ove branše koje je do sada bilo moguće samo putem kanala neformalnog obrazovanja. Približavamo mladima razne radne pozicije poput menadžera društvenih mreža, grafičkog dizajnera, kopirajtera…

Smer dramskih umetnosti

Za ljubitelje dramskih umetnosti tu je naš dramski smer na kom se, pored glume, izučavaju i zanimanja iza kamere poput režije, montaže, pisanja scenarija, produkcije, scenografije… Kroz naše nastavne predmete, srednjoškolcima približavamo svet filma i televizije, ali i pozorišta. Putem teorije i prakse, učenici stiču neophodno znanje zahvaljujući kom mogu da se bave voljenim poslom ili upišu umetnički fakultet iz snova. Često mladi polaznici na ovom smeru otkriju ljubav ka određenoj grani dramske umetnosti što i jeste cilj naše škole.

Smer muzičkih umetnosti

Kroz smer muzičke umetnosti, Artimedia učenici izučavaju različite nastavne predmete – od pevanja do muzičke produkcije. Nastava kombinuje teoretsko znanje uz praksu u tonskom i midi studiju škole. Pored toga, naši brojni poslovni partneri su uvek radi da otvore vrata svojih studija i da pruže dodatno znanje. Učenici će imati priliku da rade na svojim autorskim pesmama, da rade na obradi zvuka i aranžiranju muzike za filmove svojih kolega sa dramskog smera, kao i na kreiranju džinglova namenjenih televiziji i radiju. 

Smer novinarstva

Novinarstvo je od svojih početaka bilo zanimanje koje je privlačilo sve one znatiželjnog duha. U školi Artimedia, srednjoškolci osim što imaju priliku da se upoznaju sa osnovama novinarstva i komunikologije, naučiće i kako funkcionišu odnosi sa javnošću kroz teoriju i praksu. Bilo da učenici maštaju o svojoj autorskoj TV emisiji, radio emisiji, novinarskoj karijeri u štampanim ili digitalnim medijima, Artimedia škola pruža šansu za upis na željeni fakultet. Ako volite pisanu reč, novinarski smer je pravi izbor za vas!

Dobro došli u Artimedia školu!

Prijavite se