Znamo koliko je sam upis na fakultet i sve ostalo što prati taj poduhvat, važan za svakog maturanta. Zato želimo da ovaj proces maksimalno olakšamo i pojednostavimo. U toj misiji glavnu ulogu igra naš tim za podršku pri odabiru fakulteta.

Jedan od najvažnijih ciljeva srednje škole Artimedia jeste priprema učenika za nastavak obrazovanja. Kao što znate, po završetku ove škole učenik stiče mogućnost za upis na fakultet po želji. Artimedia omogućava prohodnost ka velikom broju različitiih fakulteta, kako u zemlji, tako i u inostranstvu. 
 
Kako bismo svakom učeniku olakšali upis na fakultet, oformili smo tim za podršku pri odabiru i apliciranju na fakultet. Ovaj tim pomaže svakom učeniku, bez obzira na to da li se odluči za umetničku akademiju ili poželi da nastavi obrazovanje u nekoj drugoj oblasti.
 
Tim za podršku osmišljen je sa dva najvažnija cilja. Prvi je da učenicima pomogne oko izbora fakulteta koji bi bio idealan za njih na osnovu njihovih afiniteta. Drugi je da učenicima pruži podršku prilikom apliciranja na željeni fakultet. To znači da će ovaj tim svakom učeniku pomoći prilikom formiranja portfolija i konkurisanja na određeni fakultet. 

Podrška pri odabiru fakulteta je nešto što je mladima neprocenljivo; veliki izbor fakulteta, posebni zahtevi za apliciranje koji se razlikuju od ustanove do ustanove, briga i zbunjenost koji uglavnom beleže ovaj period. Ali uz naš tim učenici imaju samopouzdanje i sigurnost u svoj izbor i uz savete našeg tima sa lakoćom čine taj veliki korak u svom daljem obrazovanju.
 

Upis na fakultet bilo gde u svetu uz podršku Artimedia škole

Od nastanka, do danas maturanti srednje škole Artimedia upisuju fakultete na svim krajevima sveta. Bilo da su u pitanju umetnički ili neumetnički fakulteti, na osnovu stečenog znanja učenicima su otvorena sva vrata za nastavak obrazovanja. Značajan broj naših talentovanih učenika se odluči i da odmah po završetku školovanja započne karijeru u oblasti kulture, umetnosti i javnog informisanja. Mnogi od njih paralelno studiraju i rade.
 
O tome koliko je za dalje obrazovanje značajna podrška pri odabiru fakulteta koju pruža naša škola najbolje svedoči podatak o velikom broju Artimedijinih učenika koji su dobili stipendiju na prestižnim univerzitetima širom sveta.
 
 
Ovo su samo neki od fakulteta na kojima se izuzetno cene stečena znanja u Artimedia školi. Takođe, važno je istaći i da je kroz projekat kulturno-obrazovne saradnje Srbije i Rusije obezbeđen veliki broj stipendija na ruskim univerzitetima za buduće studente iz Srbije.