Autorski obrazovni programi srednje škole Artimedia učenicima omogućavaju usvajanje novih znanja i veštine koje nije moguće steći u drugim obrazovnim ustanovama.

Naša škola se izdvaja po nečemu što do sada nije imala ni jedna obrazovna ustanova na ovim prostorima. U pitanju su originalni, autorski obrazovni programi koji su fokusirani na pružanje novih ekskluzivnih veština i koji se kao takvi realizuju jedino u Artimediji, a koji su verifikovani u Ministarstvu prosvete.
 
Onih veština koje učenicima omogućavaju, ne samo direktnu primenu u praksi i odgovore na potrebe tržišta, već im pružaju i novi pogled na svet.
 
To znači da smerovi u ovoj školi svakog učenika pripremaju na budućnost, ali ne sa ulogom posmatrača, nego lidera koji za razliku od konkurencije ima sposobnost da među prvima prepozna nadolazeće trendove.
 
Sve ono što je danas inovativno, već sutra možda ne bude bilo. Iz tog razloga, inovativnost jednostavno postaje zahtev modernog doba. 
 
Nova tehnološka otkrića deo su gotovo svake oblasti života i zato je svaka potpuno drugačija ideja dragocena. To je osnovni razlog zbog koga Artimedia od svog osnivanja do danas gradi sopstveni obrazovni stav i stil. 
 

Naši autorski obrazovni programi donose novi pogled na kreativnu industriju

 
Artimedijini autorski obrazovni programi kroz koje se školuju budući glumci, muzičari, novinari, marketinški eksperti i drugi kreativci savremenog doba, usmereni su upravo ka inovativnosti. 
 
Drugim rečima, ova srednja škola ima za cilj da učenicima obezbedi neophodna znanja i veštine 21. veka. Uz to, školarci stiču i realnu sliku o svojim umetničkim i stručnim afinitetima. Na taj način zapravo dobijaju pomoć prilikom izbora i upisa na željeni fakultet. U ovom poduhvatu pronalaženja sebe, svi Artimedijini smerovi učenicima pružaju mogućnost za učestvovanje u realizaciji jedinstvenih projekata. 
 
Jedna od glavnih karakteristika srednje škole Artimedia su savremeni tehnički uslovi ove škole. Učenicima su na raspolaganju muzički studio, foto/video studio, kao i najmodernije kamere, oprema za video montažu, muzički instrumenti,.. Svi ovi fakultativni sadržaji pomažu srednjoškolcima da kreiraju realnu sliku svojih afiniteta. 
 
Artimedia je privatna srednja škola u kojoj svi smerovi učenicima obezbeđuju potrebne kompetencije i stručnu kvalifikaciju za obavljanje poslova u kreativnoj industriji (medijima, digitalnim medijima, pozorištu, filmu…).