Praksa za srednjoškolce koji pohađaju dramski smer realizuje se u moderno opremljenim studijima. Učenici imaju na raspolaganju sve resurse koji im pomažu da usvoje praktične veštine i saznaju kako izgleda realizacija velikih filmskih i pozorišnih projekata. Ovako organizovana praksa učenicima pruža priliku da razviju brojna znanja i pripreme se za ono što ih očekuje na fakultetu ili poslu.

Od prakse do sveta filma i pozorišta

U okviru nastavnog plana i programa na odseku dramskih umetnosti predviđena je i praksa u dramskoj umetnosti za srednjoškolce. Kroz pomenutu praksu učenici kreiraju i realizuju različite projekte, od filmskih ostvarenja do pozorišnih predstava. Tom prilikom Artimedijini kreativci konstantno usvajaju praktične veštine, a da pri tome nemaju osećaj da uče jer učestvuju u realizaciji ekskluzivne praktične nastave. 
 

Praksa u dramskoj umetnosti uz najsavremenije uslove

Ova praksa za srednjoškolce odvija se u moderno opremljenim filmskim i televizijskim studijima naših strateških partnera. Pored toga, deo prakse realizuje se i u eksterijeru, odnosno na filmskim scenama koje se snimaju na otvorenom prostoru. 
 
S obzirom na to da se na obrazovnim programu dramskih umetnosti školuju kreativci, praksa je osmišljena tako da svaki učenik ima mogućnost da realizuje projekat na sopstvenu inicijativu.
 
Srednja škola Artimedia želi na svakom koraku da podstakne učenike na samostalnost. Uz to verujemo da su takvi projekti učenicima zanimljiviji, da ih dodatno motivišu na dalji napredak i što je najvažnije da uživaju u onome što rade. To nije sve, kroz realizaciju ovakvih projekata učenici se osposobljavaju da ideju pretoče u projekat. 
 
Praksa za srednjoškolce podrazumeva i samostalno planiranje aktivnosti i predviđanje potrebnih resursa za realizaciju projekta. Na kraju učenik mora da pokaže i sposobnost snalaženja, samostalnog ili timskog, prilikom same realizacije čitavog projekta. 
 
Srednja škola Artimedia je svesna da se na ovom odseku školuju kreativci kojima je za rad neophodna savremena oprema. Zato smo za realizaciju svakog projekta učenicima na raspolaganje stavili svu opremu koju posedujemo. Jedan od važnijih segmentata prakse jeste upravo i baratanje tom opremom. Jer bez nje učeniku će znatno teže postati umetnik budućnosti. 
 

Dramske sekcije

Filmska sekcija: Filmska sekcija je namenjena učenicima koji uživaju u filmovima i u razgovorima na filmske teme, ali i onima koji žele da proniknu u tajnu stvaranja sa druge strane kamere. Na filmskoj sekciji se bavimo različitim igranim formama i njihovim specifičnostima. Zato ova sekcija, pored konkretnog znanja o kinematografiji, filmskim postupcima i iskustvima, pomaže učesnicima da osveste i prepoznaju kako vizuelni mediji utiču na njih, kao da i sami učestvuju u stvaranju kratkometražnog filma.

Dramska sekcija: Dramsku sekciju pohađaju učenici koje interesuje gluma. Osnovni cilj sekcije Glume je da učenike uvede u svet glumačke veštine i umetnosti, da razvijaju maštu i kreativnost, da nauče kako da se koncentrišu, da zavole književnost i lepu reč. Kroz vežbe koncentracije, imitacije, monologa, bespredmetnih radnji, sukoba i različitih scena, učenici se uvode u svet pozorišta. Ishod dramske sekcije su različiti pozorišni komadi koji se igraju na važnim školskim datumima, festivalima i dogovorenim gostovanjima.

U okviru Dizajnerske sekcije planirane su posete aktuelnim izložbama, pozorišnim radionicama, stalnim postavkama u muzejima. U toku školske godine na dizajnerskoj sekciji se obrađuju teme različitih likovnih konkursa na kojima učenici redovno učestvuju: izrada kostima za predstave, crtanje murala i oslikavanje različitih površina. Priprema scenografije za školske predstave je obavezan praktičan zadatak dizajnerske sekcije.