Artimedia je privatna srednja umetnička škola koja kroz koledž sistem nastave učenike priprema za upis na različite fakultete i upoznaje ih sa traženim zanimanjima iz oblasti kulture, umetnosti, digitalnih medija i javnog informisanja – to je ono po čemu se Artimedia razlikuje.

Privatna srednja škola - koncept nastave ilustracija

 

Po čemu se Artimedia razlikuje od drugih srednjih škola?

Artimedia donosi mnogo više od klasičnog školovanja. Ovo je škola koja neguje drugačiji pristup nastavi. Učenici završavaju sve svoje obaveze u školi, tokom radnog dana, ali to nije sve. Pomoć profesora odnosno mentora se podrazumeva na svakom koraku, a tu je i ono u čemu učenici najviše uživaju – praktična nastava.
 
Nastavni programi po kojima učenici ove škole pohađaju nastavu su originalni, autorski i pažljivo osmišljeni od strane osnivača i stručnog tima škole, verifikovani su u Ministarstvu prosvete i kao takvi se jedino realizuju u ovoj školi.
 
Verujemo da je praksa najbolji način da školarci saznaju kako izgleda rad u muzičkom studiju, kako se snima film, realizuje TV emisija i još mnogo toga.
 
Naša umetnička škola je okrenuta praksi koliko i teoriji u svim oblastima. Pružamo našim polaznicima jedinstvenu priliku da izuče neke od lepih umetnosti, poput dramske i muzičke, ali i da savladaju osnove traženih zanimanja iz sveta digitalnih medija, kao i pisanje (novinarstvo). Dakle, po čemu se Artimedia razlikuje? Po posvećenosti profesora, po drugačijim programima i po sveobuhvatnoj nastavi interdisciplinarnog karaktera.
 

Šta sve nudi umetnička škola Artimedia?

 • Autorski obrazovni programi
 • Interdisciplinarni obrazovni koncept
 • Školovanje mladih za poslove u kreativnoj industriji i digitalnim medijima
 • Koledž sistem nastave
 • Kroz praktičnu nastavu i projekte do funkcionalnog znanja
 • Učenje u malim grupama
 • Mentorski pristup u radu
 • Individualizovan pristup svakom učeniku
 • Podrška profesionalno angažovanim učenicima i sportistima
 • Stručni predavači afirmisani profesionalci u svojoj branši
 • Podrška i savetovanje u odabiru i apliciranju na strane i domaće fakultete
 • Praćenje daljeg usavršavanja i napredovanje karijere bivših učenika
Najbolja privatna srednja škola za kreativce
Privatna srednja škola Artimedia upisuje učenike zainteresovane za savremeno obrazovanje iz oblasti kulture, umetnosti i javnog informisanja. Ukoliko vaše dete od svoje buduće obrazovne ustanove očekuje nešto novo i izazovno ova privatna srednja umetnička škola će mu to i omogućiti. 
 
Artimedia učenicima pruža podršku i nudi priliku za usavršavanje po kvalitetnim nastavnim sadržajima. Zbog toga tinejdžeri ovu školu ne doživljavaju kao teret, već kao zadovoljstvo. Osim toga, ovo je mesto koje srednjoškolcima garantuje kvalitetno okruženje koje čine njihovi takođe talentovani vršnjaci.
 
Uz to, sastavni deo školovanja u Artimedia školi su i podsticaj na stalno pomeranje granica, kreativni projekti, moderna tehnologija i savremen pristup profesora. Online nastava je poslednja u nizu inovacija i izraz težnje ka konstantnom širenju horizonta.
 

Kvalitet nastavnog programa garantovan je koledž sistemom nastave

Po čemu se Artimedia razlikuje i šta je čini najboljim izborom? Njen koledž sistem nastave. Ovaj sistem podrazumeva celodnevnu nastavu, rad sa mentorima u moderno opremljenim i specijalizovanim učionicama i predviđene termine za učenje. Svaki učenik ima priliku da radi na interaktivnim nastavnim učilima, ali i da se usavršava uz interdisciplinarni kadar. 
 
Ova privatna umetnička škola ima jedan, osnovni zadatak. Mi želimo da učenike upoznamo sa različitim zanimanjima iz oblasti kulture, umetnosti i javnog informisanja. Naš cilj je da vaša deca steknu funkcionalna znanja i realnu sliku o svojim umetničkim afinitetima. Sve to, kako bi se na kraju svakom đaku omogućio lakši izbor željenog fakulteta kao i upis na isti.
Programska struktura
Privatna srednja škola Artimedia učenicima omogućava paralelno pohađanje opšteobrazovnih predmeta. Ovi predmeti propisani su od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.
 
Uz to, učenici pohađaju i stručne predmete koji su u plan i program definisani od strane srednje škole Artimedia. Ovakvom kombinacijom gradiva učenici će steći znanja koja im pružaju priliku da nastave školovanje kako na umetničkim, tako i na neumetničkim fakultetima. 
 
Opšteobrazovni predmeti kao i njihov fond časova su isti za sva četiri obrazovna profila.
 
Bez obzira na izabrani smer, tokom prvog i drugog razreda učenci pohađaju zajedničke stručne nastavne predmete. Od trećeg razreda dolazi do profilisanja uskostručnih nastavnih predmeta u zavisnosti od upisanog smera. 
 

Uspeh naših učenika je najbolji dokaz kvaliteta školovanja

Brojne mlade poznate ličnosti iz različih sfera medija i umetnosti pohađaju ili su pohađale ovu školu. To je najbolji pokazatelj upotrebne vrednosti stečenog znanja u našoj srednjoj školi.
 
Artimedia je kao suštinski interes svojih učenika prepoznala njihovu potrebu za profesionalnim informisanjem i usmeravanjem. Zato se na svakom smeru tokom prvog i drugog razreda pohađaju predmeti koji pružaju mogućnost učenicima da istraže svoje potencijale i afinitete.
 
Tokom tog perioda stručne službe i instruktivno pedagoški rad nastavnika će se potruditi da želje učenika usaglasi sa realnošću. Kao rezultat takve strategije učenik u trećem razredu je spreman da donese konačnu odluku o odabiru smera na kome će moći da pruži svoj maksimum.
 
Preuzmite tabelarni prikaz
Saradnik u digitalnim medijima

Saradnik u digitalnim medijima

Saradnik u dramskoj umetnosti

Saradnik u dramskoj umetnosti

Saradnik u muzičkoj umetnosti

Saradnik u muzičkoj umetnosti

Novinar saradnik

Novinar saradnik

Zahvaljujući izuzetnim tehničkim uslovima, srednja škola Artimedia pruža mogućnost realizacije potpuno novih fakultativnih sadržaja. Na taj način učenici stvaraju realnu sliku o svojim afinitetima. 
 
Artimedia izaziva veliko interesovanje učenika kako iz regiona, tako i iz različitih evropskih zemalja. Posebno zbog činjenice da ne postoji slična škola kada se sagleda ovako originalan nastavni program. 
Kako izgleda jedan dan u Artimedia školi?

Srednja umetnička škola u kojoj se sve nastavne obaveze realizuju tokom radnog dana

Već smo istakli da je ono po čemu se Artimedia razlikuje od drugih srednjih škola njeno funkcionisanje po koledž sistemu obrazovanja. To znači da je radni dan u trajanju od 8 sati ispunjen različitim interesantnim sadržajima i aktivnostima. U tom periodu učenici imaju sve uslove da realizuju kompletne nastavne i vannastavne obaveze. Po odlasku iz škole imaju slobodno vreme samo za sebe.
 
Učenici dolaze u školu u 8:15 sa ključem od školskog ormarića i sa tim istim ključem odlaze kući u 16:30. Redovna nastava se realizuje u intervalu od 8:30 do 14:30. 
 
Po završetku redovne nastave predviđeno je vreme za odmor učenika, realizaciju različitih projekata, kao i sa dodatne sekcije i učenje uz nadzor dežurnih profesora. 
 
Realizacija različitih profesionalnih projekata je nešto čemu se svi učenici posebno raduju. Pre svega jer su im na raspolaganju specijalizovana nastavna sredstva i prostorije u kojima imaju sve uslove za rad. U realizaciji svih tih aktivnosti značajnu ulogu igraju i profesori-mentori koji su tu da učenicima olakšaju svaki korak. 
 
Artimedia je privatna srednja škola koja insistira na radu u malim grupama. Na taj način profesori mogu da posvete dovoljno pažnje svakom učeniku. Uz to, ciljevi i zadaci su usklađeni sa nastavnim planom i programom. Pritome se vodi računa i o potrebama učenika koji se školuju u oblasti kulture, umetnosti i javnog informisanja. 
Praksa

Sticanje veština i stručnih kompetencija kroz praksu

Tokom školovanja učenici će kroz praksu i rad na realnim projektima sticati neophodno iskustvo. Savladaće praktične veštine glume, režiranja, snimanja, montaže, pisanja scenarija ili snimanja.
 
Takođe, školarci će biti u prilici da se upoznaju sa tehnikama snimanja i obrade zvuka ili pevanja. U zavisnosti od izabranog smera očekuju ih i uvod u istraživačko novinarstvo odnosno svet digitalnih komunikacija. 
 
Artimedia je privatna srednja škola koja posebnu pažnju posvećuje praktičnom radu kada su u pitanju umetničko stručni smerovi. Nastavnim planom i programom škole predviđen je fond za realizaciju praktične nastave za učenike III i IV razreda. 
 
Specijalizovane prostorije i brojna moderna oprema u službi obrazovanja omogućava učenicima i profesorima ove škole da bez problema realizuju različite sadržaje iz praktičnog dela nastave. Organizacija škole po sistemu celodnevne nastave od osam radnih sati dnevno, pruža vremenski okvir za nesmetan i kontinuiran rad.
 
Umetničko okruženje, talentovani učenici i profesori koji dodatno motivišu i usmeravaju učenike, vode do brojnih inicijativa za pokretanje projekata koji dodatno obogaćuju planirane godišnje aktivnosti i uključuju učenike mlađih razreda.
 

Umetnička škola u kojoj učenici organizuju pozorišne predstave, koncerte, snimaju filmove,…

Tokom školske godine, učenici prirede minimum četiri kulturno umetničkih događaja, pozorišnih komada, poetsko književnih večeri, koncerata, izložbi fotografija i projekcija snimljenih autorskih filmova.
 
U školskom tonskom studiju se sinhronizuju animirane i igrane serije koje se emituju na raznim TV stanicama, stvaraju se kompozicije, snimaju muzički aranžmani, realizuju pesme. Terenskim mikrofonima se snimaju ambijentalni zvuk i dijalozi u okviru filmskih projekata, a potom se u specijalizovanom prostoru snimljeni materijali edituju i pristupa se izradi miksa i mastera. Kamerama, od analognih do digitalnih, realizuju se segmenti praktičnog rada vezanih za novinarski ili dramski smer.
 
Ono na čemu se insistira jeste da svaki učenik prođe proces od ideje do realizacije projekta. Nivo produkcije je u drugom planu.
 
Pored praktičnog rada koji se realizuje u školi ili sa školskom opremom u eksterijeru, škola ima partnerstva za realizaciju praktične nastave sa različitim institucijama, filmskim i tonskim studijima, produkcijama, pozorištima, radio i tv stanicama, novinskim kućama i istaknutim pojedincima.
 
Ovaj vid praktičnog rada je ekskluzivan i omogućava učenicima škole da se upoznaju na terenu sa najnovijom, sofisticiranom opremom, da unaprede svoja teorijska i praktična znanja i uključe se u neposredan rad koji odražava realnu sliku i specifičnosti profesionalnog radnog okruženja.
Bez domaćeg kod kuće!

Radni dan u Artimedia školi je detaljno organizovan

Privatna srednja škola Artimedia neguje koledž sistem obrazovanja po kome se svi domaći zadaci završavaju u školi. 
 
Radni dan je organizovan na takav način da učenici imaju i predviđeno vreme za učenje. Tokom tog perioda učenici uz supervizora obnavljaju i dopunjuju gradivo koje su prešli tog dana. Uz ovakvu rekapitulaciju sadržaja i pomoć stručne službe, učenik bez poteškoća završava sve svoje obaveze. 
 
Uz rad u malim grupama i pažljivo praćenje nastave tinejdžeri stiču radne navike, ali i neophodno samopouzdanje za dalje usavršavanje. 
Preko Artimedia škole do željenog fakulteta
Po završetku srednje škole Artimedia učenicima se pruža prohodnost ka velikom broju različitih fakulteta, kako u zemlji tako i u inostranstvu. Osim na umetničke akademije i strukovne studije, naši maturanti upisuju i fakultete koji za bazu imaju društvene i humanističke nauke. 
 

Umetnička škola koja olakšava upis željenog fakulteta

Artimedia pruža i podršku svojim učenicima koji žele da studiraju u inostranstvu u formiranju portfolija i apliciranju na željene univerzitete.
 
Privatna srednja škola Artimedia postoji od 2010. godine i od tada njeni maturanti upisuju željne fakultete, kako umetničke tako i neumetničke. Učenici koji su želeli da se odmah zaposle, na osnovu stečenog značanja to su i učinili. Najčešće u sferi Kultura, umetnost i javno informisanje. Određeni procenat njih paralelno studira i radi. 
 
Veliki broj učenika je dobio stipendiju na prestižnim fakultetima u svetu. Neki od njih su:
 • Vgik – Moskva
 • Noridž – London
 • Kingston – London
 • London Southbank University – Drama and performance
 • Metfilm school – London,
 • SAE – Dubai
 • i mnogi drugi…

Kroz projekat kulturno-obrazovne saradnje Srbije i Rusije obezbeđen je veliki broj stipendija na ruskim univerzitetima za buduće studente iz Srbije.

Umetnički smer pogodnosti - ilustracija
Subvencije i podsticajni popusti
Srednja škola Artimedia je obezbedila ograničen fond za stipendiranje budućih učenika. Ova odluka donešena je na osnovu verifikacije Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i odluke o ogledu i unikatnosti programa. Visina subvencije zavisi od rezultata testiranja, prethodnih postignuća kandidata, nagrada… 
 
U želji da svoje programe učini dostupnim većini, srednja škola Artimedia omogućava podsticajne popuste i plaćanje na rate za sve svoje učenike.
 

Načinite prvi korak!

Pozivamo Vas da nas pozovete na +381 (0)11 30 66 369, zakažite sastanak, dođite i dopustite da se zajedno uverimo da li smo kompatibilni sa Vašim detetom i njegovim afinitetima.

Online prijava