Obrazovni smer Digitalni mediji je fokusiran ka komunikaciji i marketingu na digitalnim medijima. Nastavni plan i program osmišljen je tako da učenicima omogućava umetničko, stvaralačko i kreativno osnaživanje. To znači da je akcenat na komunikaciji, strategiji i kreiranju. 
 

Odsek Digitalni mediji priprema učenike za budućnost

Ovaj četvorogodišnji odsek je osmišljen kako bi okupio kreativce novog doba. Učenici koji se školuju na smeru Digitalni mediji u budućnosti bi trebalo da imaju veoma važnu ulogu u kreiranju marketinškog sadržaja na društvenim mrežama. Drugim rečima, ovo je program školovanja koji ima za cilj da sve one učenike koji svakako provode puno vremena ispred telefona, tablet uređaja ili kompjutera podstakne na promenu.
 
U pitanju je promena koja učenike usmerava ka korisnim znanjima, odnosno pokazuje im kako svo to vreme ispred ekrana mogu da iskoriste na najbolji način i steknu vredne veštine za budućnost. Bez obzira na omiljenu društvenu mrežu, učenik će saznati principe po kojima funkcioniše komunikacija na svakoj od najpopularnijih platformi. To znači da će, ne samo imati praktična znanja već i poptuno drugačiji pogled na društvene mreže. 
 

Grafički dizajn u marketingu kao jedno od najtraženijih zanimanja današnjice

Digitalni mediji je smer čijim pohađanjem srednjoškolci stiču visok nivo digitalne pismenosti, opšte kulture, kao i kulture komunikacije. Učenici će imati priliku da se upoznaju sa estetikom i da usvoje sva neophodna znanja iz oblasti grafičkog dizajna, dizajna digitalnih medija, montaže slike i videa. 
 
Talentovani učenici koji se opredele za smer Digitalni mediji osposobiće se za samostalnu pripremu projektnih zadataka. To znači da će biti spremni da kreiraju digitalne oglasne poruke i marketinške kampanje. Uz to, ovaj smer priprema učenike da putem grafičko vizuelnih tehnika oblikuju različit sadržaj za digitalne medije. 
 

Oblasti koje se izučavaju na smeru Digitalni mediji

Pored opšte obrazovnih nastavnih predmeta, izučavaju se:

  • Digitalna komunikacija
  • Digitalni marketing
  • Grafički dizajn
  • Dizajn medija za digitalne kanale
  • Osnovi animacije
  • Montaža
  • Kulturologija
  • Produkcija u kulturi i medijima
  • Dramaturgija

Tabelarni prikaz nastavnih predmeta obrazovnog profila Saradnik u digitalnim medijima možete preuzeti ovde.