Srednja škola Artimedia koncipirana je tako da učenicima omogući ostvarivanje dva cilja, lak upis željenog fakulteta ili brz pronalazak odličnog posla. Iz tog razloga, koji god umetnički smer da izaberete – nećete pogrešiti.

Svaki umetnički smer donosi širok spektar mogućnosti

Znamo da svaki roditelj želi najbolje za svoje dete. Tu se naravno podrazumeva i najbolje moguće savremeno obrazovanje iz oblasti za koju dete pokazuje interesovanje. Međutim, prilikom izbora idealne srednje škole neophodno je voditi računa i o narednom koraku u usavršavanju. Takođe, znamo i da tinejdžeri vrlo brzo mogu odjednom videti sebe u nekoj drugoj oblasti.
 
Zato je ova privatna škola osmislila koncept školovanja koji učenika ne usmerava samo ka jednom pravcu. Naprotiv, Artimedia svakom detetu pruža ogromne mogućnosti. Kako za nastavak obrazovanja, tako i za započinjanje karijere.
 
Bez obzira na to za koji umetnički smer se vaše dete opredeli, omogućavamo mu veliku prohodnost ka različitim fakultetima u zemlji i inostranstvu. Često dobijamo pitanje da li posle Artimedije može da se upiše fakultet. Stečena znanja učenicima pružaju priliku da nastave usavršavanje na umetničkim akademijama i strukovnim studijama. Ali to nije sve, sa diplomom Artimedije može konkurisati i na svim ostalim fakultetima koji za bazu imaju društvene i humanističke nauke. 
 

Da li posle Artimedije može da se upiše fakultet?

Naravno! Osim toga, srednja škola Artimedia svojim učenicima pruža podršku i prilikom apliciranja na studije van zemlje. Tom prilikom školarcima se pomaže i u formiranju neophodnog portfolija. 
Umetnički smer pogodnosti - ilustracija
Od 2010. godine i njenog osnivanja, svaki umetnički smer u Artimediji omogućavao je maturantima da ostvare svoje ciljeve. To se ne odnosi samo na one učenike koji su se spremali za prijemne ispite. Podjednako uspešni su i maturanti koji su poželeli odmah da počnu sa radom. Mnogi od naših učenika, na osnovu stečenih znanja pronašli su posao u oblasti kulture, umetnosti i javnog informisanja. 
 
Mnogi od njih paralelno studiraju i rade, a veliki je broj i onih koji su dobili i stipendije na prestižnim fakultetima širom sveta. Neki od tih fakulteta i instituta su:
 
Veliki broj stipendija obezbeđen je i za učenike koji će nastaviti svoje obrazovanje na ruskim univerzitetima. Ove stipendije obezbeđene su kroz projekat kulturno-obrazovne saradnje Srbije i Rusije.