Prekvalifikacija

Potrebna Vam je prekvalifikacija?

Niste zadovoljni zanimanjem ili školom koju ste završili? Da li znate za mogućnost prekvalifikacije?

Ovo dodatno školovanje predstavlja obrazovanje za drugi obrazovni profil u istom trajanju, bez obzira na odabrano područje rada. Čest je slučaj da se mladi predomisle oko odabranog zanimanja ili škole i da zavole neku drugu oblast tokom pohađanja trogodišnje/četvorogodišnje strukovne srednje škole ili gimnazije. 

Kako ne bi bili ograničeni svojim prvobitnim izborom i propustili šansu da steknu adekvatna znanja iz željenih oblasti, odlučili smo da pokrenemo naš program prekvalifikacije kako bismo pružili mladima priliku da upišu željeni fakultet ili rade posao iz snova.

Prekvalifikacija: Put do željenog fakulteta ili zanimanja

Privatna srednja škola Artimedia je jedina škola koja vrši prekvalifikacije i dokvalifikacije u oblasti Kultura, umetnost i javno informisanje.

Naša srednja škola nudi mogućnost sticanja znanja iz četiri oblasti: digitalni mediji, dramske umetnosti, muzičke umetnosti i novinarstvo. 

Jedini uslov za prekvalifikaciju u Artimedia školi jeste da imate završenu bilo koju stručnu školu u trogodišnjem ili četvorogodišnjem trajanju ili gimnaziju.

Da li ste zainteresovani za prekvalifikaciju u našoj školi? U nastavku saznajte koja su vam dokumenta potrebna za upis, kao i šta sve sama prekvalifikacija uključuje i šta naša diploma omogućuje nakon školovanja.

Prekvalifikacija: Potrebna dokumentacija za upis

Kako biste aplicirali za prekvalifikaciju u našoj Artimedia školi, neophodno je da priložite sledeća dokumenta:

  • svedočanstava svih završenih razreda
  • diploma o položenom maturskom ili završnom ispitu
  • izvod iz matične knjige rođenih

Učenik upisan u školu radi prekvalifikacije, polaže određene ispite iz stručnih predmeta koje odredi nastavničko veće Artimedia škole.

Nakon što položi sve ispite razlike i uspešno realizuje željeni nastavni program, učenik dobija svedočanstava za sva četiri razreda i diplomu srednje škole Artimedia koja mu omogućava da se prijavi za upis na željeni fakultet ili pruža šanse za zaposlenje u odabranoj struci.

Dobro došli u Artimedia školu!

Prijavite se